Solved

Cannot start message queuing service..Error 1075: The dependency service does not exist or has been marked for deletion...dependent services are running, win xp pro..any ideas?

Posted on 2010-09-22
6
2,687 Views
Last Modified: 2012-05-10
It also lists Reliable Multicast Protocol Driver and Message queuing access control as dependencies but I cannot seem to locate either of those components.
0
Comment
Question by:gthmpd
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
6 Comments
 
LVL 22

Expert Comment

by:RedKelvin
ID: 33740955
Try the resolution for m$
http://support.microsoft.com/kb/839089
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:ranger1021994
ID: 33741368
U Have To Repair Services .
Download "Dial A Fix" and Repair your Windows Services.. Hope this Helps


http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/Dial-a-fix.shtml
0
 
LVL 23

Accepted Solution

by:
Mohamed Osama earned 500 total points
ID: 33759935
Why nont try to reinstall Message Queuing , From ADD /Remove Programs>Add remove windows components first.
0
Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 

Author Comment

by:gthmpd
ID: 33774395
I tried the first suggestion, but The Client for Microsoft networks was already available and the lanmann workstation wasnt listed as a dependency. Admin3k, I thought of that too. Uninstalled message queuing from windows components, then could not successfully reinstall it..got this error message, "The MSMQ service cannot be started. Error code: 0x433". Now I cannot see message queuing or message queuing triggers in services at all.
0
 

Author Comment

by:gthmpd
ID: 33774646
The problem is fixed now. I went to a command prompt and entered msdtc -install, then was able to successfully install message queuing component and both services started up normally. thanks for the suggestions
0
 

Author Closing Comment

by:gthmpd
ID: 33791016
Was able to figure out the problem partly based on solution and partly based on my own research
0

Featured Post

Free Tool: Subnet Calculator

The subnet calculator helps you design networks by taking an IP address and network mask and returning information such as network, broadcast address, and host range.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

There are 2 things you must have in order to connect to the internet behind a router, The "Gateway IP" of the router, which is usually something like 192.168.xxx.1, I've seen routers with default values of: 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.11.1, …
It is only natural that we all want our PCs to be in good working order, improved system performance, so that is exactly how programs are advertised to entice. They say things like:            •      PC crashes? Get registry cleaner to repair it!    …
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…
The Email Laundry PDF encryption service allows companies to send confidential encrypted  emails to anybody. The PDF document can also contain attachments that are embedded in the encrypted PDF. The password is randomly generated by The Email Laundr…

737 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question