Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people, just like you, are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
Solved

IBM HTTP Server silent install failure

Posted on 2010-09-23
3
1,462 Views
Last Modified: 2013-12-10
I'm a newbie, but I need to get my silent install working. Here's the error message I get at the bottom of the ihslog:

(Sep 21, 2010 11:55:17 AM), Process, com.installshield.wizardx.conditions.PlatformWizardBeanCondition, dbg.platform, condition platform: name="Windows .*" version="." arch="."
(Sep 21, 2010 11:55:17 AM), Process, com.ibm.ws.install.ihs.ismp.actions.ISMPWarningDialogAction, wrn, setupAdminUser input field requires you to enter text.
(Sep 21, 2010 11:55:17 AM), Process, com.ibm.ws.install.ni.ismp.actions.SettleNIFRegistryAction, msg1, Current install/uninstall process failed.
(Sep 21, 2010 11:55:17 AM), Process, com.ibm.ws.install.ni.ismp.actions.SetExitCodeAction, msg1, CWUPI0000I: EXITCODE=1
(Sep 21, 2010 11:55:17 AM), Process, com.ibm.ws.install.ni.ismp.actions.ISMPLogSuccessMessageAction, msg1, INSTCONFFAILED
0
Comment
Question by:jaerob
3 Comments
 
LVL 9

Expert Comment

by:fcontrepois
ID: 33751943
Do you have filled up the responsefile.txt file ?
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Radek Baranowski
ID: 33752047
youre probably missing

setupAdminUser  stanza in your response file

(Sep 21, 2010 11:55:17 AM), Process, com.ibm.ws.install.ihs.ismp.actions.ISMPWarningDialogAction, wrn, setupAdminUser input field requires you to enter text.

here's an example for complete response, for AIX (but doesn't differ for linux)

-OPT silentInstallLicenseAcceptance="true"
-OPT allowNonRootSilentInstall="true"
-OPT disableOSPrereqChecking="true"
-OPT installLocation="/usr/IBM/HTTPServer"
-OPT installGSKit="true"
-OPT httpPort="80"
-OPT adminPort="8008"
-OPT createAdminAuth="true"
-OPT adminAuthUser="ihsadmin"
-OPT adminAuthPassword="******"
-OPT adminAuthPasswordConfirm="******"
-OPT runSetupAdmin="true"
-OPT createAdminUserGroup="false"
-OPT setupAdminUser="ihsadmin"
-OPT setupAdminGroup="ihsadmin"
-OPT installPlugin="true" --optional--
-OPT webserverDefinition="<plugin instance config name>" --optional--
-OPT washostname="<was dmgr host you want to manage your IHS from>" --optional--


hope it helps
0
 

Accepted Solution

by:
jaerob earned 0 total points
ID: 33779550
Turns out I had an OS problem. The default temp directory needed to be explicitly set. Once I did that, the install went fine. Thanks so much for responding. :)
0

Featured Post

Enterprise Mobility and BYOD For Dummies

Like “For Dummies” books, you can read this in whatever order you choose and learn about mobility and BYOD; and how to put a competitive mobile infrastructure in place. Developed for SMBs and large enterprises alike, you will find helpful use cases, planning, and implementation.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

As Wikipedia explains 'robots.txt' as -- the robot exclusion standard, also known as the Robots Exclusion Protocol or robots.txt protocol, is a convention to prevent cooperating web spiders and other web robots from accessing all or part of a websit…
Hi, in this article I'm going to teach you how to run your own site, and how to let people in (without IP). I'll talk about and explain each step... :) By the way, everything in this Tutorial is completely free and legal. This article is for …
Microsoft Active Directory, the widely used IT infrastructure, is known for its high risk of credential theft. The best way to test your Active Directory’s vulnerabilities to pass-the-ticket, pass-the-hash, privilege escalation, and malware attacks …

860 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question