troubleshooting Question

Apple Xserve RAID does not show drives

Avatar of natrat22
natrat22 asked on
StorageApple HardwareRAID
3 Comments1 Solution1375 ViewsLast Modified:
hi all,

I'm trying to re-establish connection to an Xserve RAID which has been in storage for some time.  I can see all the drives and the RAID on the upper controller no problem (using RAID admin).  However the three drives on the lower controller all show a red status light, and RAID Admin actually says "not installed" for each of the three drives.

Its critical i get access to the data on these drives.  Its very unlikely all three drives experienced a complete failure at the same time so don;t even show up as inserted into the Xserve - does this sound like a faulty controller?

what can i do to confirm the problem, and does anyone have any suggestions for resolving it wthin the Xserve RAID and/or otherwise getting access to the data?

could I plug another empty drive i know is working into a spare bay on the lower controller and if it doesnt show up as present  in RAID Admin assume that the controller is definately faulty?

if the controller is faulty, is there any way of replacing the controller and installing the three discs and getting back access to them?

I'm no Apple expert, any help appreciated.

nathan
Join the community to see this answer!
Join our exclusive community to see this answer & millions of others.
Unlock 1 Answer and 3 Comments.
Join the Community
Learn from the best

Network and collaborate with thousands of CTOs, CISOs, and IT Pros rooting for you and your success.

Andrew Hancock - VMware vExpert
See if this solution works for you by signing up for a 7 day free trial.
Unlock 1 Answer and 3 Comments.
Try for 7 days

”The time we save is the biggest benefit of E-E to our team. What could take multiple guys 2 hours or more each to find is accessed in around 15 minutes on Experts Exchange.

-Mike Kapnisakis, Warner Bros