Getting delayed emails

LENERO
LENERO used Ask the Experts™
on
Every time a send an email the domain abcd.com I get a delayed email.
the email header shows the below message. I ran Microsoft Exchange Troubleshooting Assistant tool and gave me the message of:
Mail submission failed: Error message: Server does not support secure connections..

Any idea on what i need to fix to be able to send email to this abcd.com?

MIME-Version: 1.0
From: <MicrosoftExchange329e71ec88ae4615bbc36ab6ce41109e@mydomain.com>
To: <name.surname@mydomain.com>
Date: Sat, 16 Oct 2010 18:20:32 -0700
Content-Type: multipart/report; report-type=delivery-status;
      boundary="ef4c4b97-df1d-4c58-bb48-0d307aafd4ab"
X-MS-Exchange-Organization-SCL: -1
Content-Language: en-US
Message-ID: <a82a8f9f-a7be-4ad3-b16b-6999b458e272>
In-Reply-To: <fb36c05d835c0e40a3028916a2666afa@SRV-01>
References: <fb36c05d835c0e40a3028916a2666afa@SRV-01>
Subject: Delivery Delayed:

Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Co-Owner
Top Expert 2011
Commented:
Assuming you are on the domain yourdomain.com, then you need to make a few domain changes to sort your configuration out.
1. Your MX record has a 0 Priority and some mail servers have issues communicating with MX records of 0, so please change this to anything other than 0. This may affect incoming mail, not outgoing mail.
2. Your MX record is newmail.yourdomain.com and your reverse DNS is newmail.yourdomain.com which is great, but your server is receiving as remote.yourdomain.com. This is set on your receive connector, so does not affect sending of mail. Please check your SEND connector to make sure it is configured with newmail.yourdomain.com.
If the SEND connector is configured correctly, then I don't see any other immediate issues with your configuration that would be causing you problems.
abcd.com have 6 mx records:
Your 6 MX records are:

10 hood.xyz.com. [TTL=900] IP=207.155.xxx.xxx [TTL=10800] [US]
20 caledonia.xyz.com. [TTL=900] IP=207.155.xxx.xxx [TTL=10800] [US]
30 tremendous.xyz.com. [TTL=900] IP=207.155.xxx.xxx [TTL=10800] [US]
40 exertion.xyz.com. [TTL=900] IP=207.155.xxx.xxx [TTL=10800] [US]
50 diligence.xyz.com. [TTL=900] IP=207.155.xxx.xxx [TTL=10800] [US]
60 irresistable.xyz.com. [TTL=900] IP=207.155.xxx.xxx [TTL=10800] [US]
This is the response from a Domain Report for them for their mail servers:
ERROR: I could not complete a connection to any of your mailservers!

inflexible.xyz.com: Timed out [Last data sent: RCPT TO: ]
audacious.xyz.com: Timed out [Last data sent: RCPT TO: ]
indignant.xyz.com: Timed out [Last data sent: RCPT TO: ]
diligence.xyz.com: Timed out [Last data sent: RCPT TO: ]
colossus.xyz.com: Timed out [Last data sent: RCPT TO: ]
fortitude.xyz.com: Timed out [Last data sent: RCPT TO: ]

If this is a timeout problem, note that the DNSreport only waits about 40 seconds for responses, so your mail *may* work fine in this case but you will need to use testing tools specifically designed for such situations to be certain.
Telnetting to inflexible.xyz.com makes a connection but the speed of response is very slow.
I would suggest that the problems are not at your end and are firmly with the receiving ends cluster of servers.
More checks:
220 irresistable.xyz.com [ConcentricHost ESMTP MX 4.0] ready [06BLGGC9PH00]

Not an open relay.
0 seconds - Good on Connection time
10.312 seconds - Not good! on Transaction time
OK - 207.155.xxx.xxx resolves to irresistable.xyx.com
OK - Reverse DNS matches SMTP Banner
220 diligence.xyz.com [ConcentricHost ESMTP MX 4.0] ready [13BLGICVBG00]

Not an open relay.
0 seconds - Good on Connection time
10.312 seconds - Not good! on Transaction time
OK - 207.155.xxx.xxx resolves to diligence.xyz.com
OK - Reverse DNS matches SMTP Banner

220 exertion.xyz.com [ConcentricHost ESMTP MX 4.0] ready [12BLGK1F0000]

Not an open relay.
0 seconds - Good on Connection time
10.312 seconds - Not good! on Transaction time
OK - 207.155.xxx.xxx resolves to exertion.xyz.com
OK - Reverse DNS matches SMTP Banner

220 tremendous.xyz.com [ConcentricHost ESMTP MX 4.0] ready [0UBLGLKU8B00]

Not an open relay.
0 seconds - Good on Connection time
10.312 seconds - Not good! on Transaction time
OK - 207.155.xxx.xxx resolves to tremendous.xyz.com
OK - Reverse DNS matches SMTP Banner

220 caledonia.xyz.com [ConcentricHost ESMTP MX 4.0] ready [18BLGN3K3G00]

Not an open relay.
0 seconds - Good on Connection time
10.312 seconds - Not good! on Transaction time
OK - 207.155.xxx.xxx resolves to caledonia.xyz.com
OK - Reverse DNS matches SMTP Banner

hood.xyz.com:
Timeout occurred due to inactivity
The Primary MX record is hood.xyz.com and the above is the response from the primary mail server! They have some serious issues going on there.


Author

Commented:
ALAN Thank you for protecting my email. and I did see the send connector and its set to remote.yourdomain.com I took screenshoot. remote.yourdomain.com we use that domain to access our webmail and to configure outlook to connect using Htt connection.
can I add a second add connector or do I change it to newmail.yourdomain.com?

thanks for your help
Images removed to protect your identity

Alan Hardisty
EE Zone Advisor

Open in new window

Should you be charging more for IT Services?

Do you wonder if your IT business is truly profitable or if you should raise your prices? Learn how to calculate your overhead burden using our free interactive tool and use it to determine the right price for your IT services. Start calculating Now!

Alan HardistyCo-Owner
Top Expert 2011
Commented:
Just change remote.yourdomain.com to newmail.yourdomain.com on your existing SEND connector and then you will be configured correctly.

Basically, your SEND connector FQDN needs to match your Reverse DNS record and that record needs to resolve in DNS to the IP Address that you send from, so setting it as remote.yourdomain.com will cause you headaches.

Try the above change then try sending to the problem domain. If it works, great, if not, I would point the remote side to this question and my comments as they are not working particularly well, although I am sure that they will say that they don't have problems with any other domains!

Are you happy to have your domain name in the queston? I can obscure that too if you like although I will have to delete the above images to effect that.

Alan

Author

Commented:
Yes, please if you can please block the domain that would be great and thanks for your help.

Author

Commented:
Thank you very much for all your help
Alan HardistyCo-Owner
Top Expert 2011

Commented:
You are welcome - glad all is well now.
Thanks for the points.
Alan

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial