Link to home
Create AccountLog in
Avatar of wdabbs
wdabbsFlag for Afghanistan

asked on

Where do can I find Srvinstw.exe on server 2008 standard edition sp1

I am trying to make a Windows service for an application that only has a process.  I need to be able to remotely start the service.  This article discusses Srvinstw.exe.

http://support.microsoft.com/kb/251192
Avatar of Darius Ghassem
Darius Ghassem
Flag of United States of America image

Check here C:\Windows\System32\
Avatar of wdabbs

ASKER

I did, unfortunately not finding it. sc.exe is there.
Srvinstw.exe not supported in 2008 server
Instead must use: srvany.exe

Also can use the commaand line SC.exe to create a new service that launches "srvany " (e.g. sc create MyService binPath= C:\Windows\System32\srvany.exe DisplayName= "My Custom Service" )
Its not part of Windows Server 2008, you can find it in The Microsoft Server Resource Kit however, in Windows 2003, but I do not know if it still works for 2008.
Avatar of wdabbs

ASKER

big_one01: srvany.exe does not exist on my server either.  I know I can use sc.exe but I am sucker for gui's.

Avatar of wdabbs

ASKER

lazarus98: I will give it a shot, I agree it does not look like it exists for 2008.
Download the Resource Kit the tool should be listed there. I believe the Windows 2003 tool will work on Windows 2008 server as well
Avatar of wdabbs

ASKER

Well, it will install on 2008, however srvany will not run.
Should run on 2008 server. Look at the 2008 Server Resouce tool kit
Avatar of wdabbs

ASKER

Do you have a link to this bundle you speak of?
Avatar of wdabbs

ASKER

Already installed that, and it is for the server 2003.
You need to move the tool into the system32 folder this is fine it should work
Avatar of wdabbs

ASKER

getting closer,but still unable to use srvany
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of Darius Ghassem
Darius Ghassem
Flag of United States of America image

Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
Avatar of wdabbs

ASKER

Did you move the entire tools folder? or just the tool you want to use?