Solved

Unable to autheticate to Citrix XenApp

Posted on 2010-11-11
9
1,592 Views
Last Modified: 2012-05-10
I have just finished installing or first XenAPP 6 server on server 2008 R2.

I have setup the website, the published apps and resolved a number of bugs already but when I try to login to the xenapp site as a user I get the following error:

"The system could not log you on. Ensure that you entered your details correctly and try again. If you are still unable to log on, contact your system administrator as your credentials may be invalid or there may be a problem with the authentication system. "

Authentication for the site is setup as explicit
I've double checked the remote desktop users group and group policy and both allow user to login to the server.
0
Comment
Question by:PerimeterIT
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 3
9 Comments
 
LVL 8

Expert Comment

by:zoubi77
ID: 34114288
did you set up you xml port correctly in WebInterface Farm section??Also check event viewer
0
 
LVL 1

Author Comment

by:PerimeterIT
ID: 34114341
Event log "All the Citrix XML services configured for farm 'X' failed to respond to this XML Service transaction."

Define setup 'Correctly' ?

I have XML port 8080
transport http
servers list the citrix server
ssl relay none
0
 
LVL 8

Expert Comment

by:zoubi77
ID: 34114453
Do you see port specified later in this error log message. F.E An error of type IMA with an error ID of 0x8100001D was reported from the Citrix XML Service at address http://myserver.mydomain.com:8080 ???
0
Optimize your web performance

What's in the eBook?
- Full list of reasons for poor performance
- Ultimate measures to speed things up
- Primary web monitoring types
- KPIs you should be monitoring in order to increase your ROI

 
LVL 1

Author Comment

by:PerimeterIT
ID: 34114597
The Citrix XML service object was not found
citrix1:8080/scripts/wpnbr.dll
0
 
LVL 1

Author Comment

by:PerimeterIT
ID: 34114650
OK it looks like I have the licensing server on the same port at the XML services, is it just a matter of me changing the port in the server farm settings?
0
 
LVL 8

Accepted Solution

by:
zoubi77 earned 250 total points
ID: 34114678
Ups..looks like you do not have /Scripts folder under Default Web site. Can you confirm that?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:PerimeterIT
ID: 34114749
looks like, anyway I can force it to be there?
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:basraj
ID: 34116585
0
 
LVL 1

Author Comment

by:PerimeterIT
ID: 34191905
I ended up reinstalling Citrix from scratch, but thanks for the help guys!
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

OfficeMate Freezes on login or does not load after login credentials are input.
This article provides a convenient collection of links to Microsoft provided Security Patches for operating systems that have reached their End of Life support cycle. Included operating systems covered by this article are Windows XP,  Windows Server…
This tutorial will show how to configure a single USB drive with a separate folder for each day of the week. This will allow each of the backups to be kept separate preventing the previous day’s backup from being overwritten. The USB drive must be s…
There are cases when e.g. an IT administrator wants to have full access and view into selected mailboxes on Exchange server, directly from his own email account in Outlook or Outlook Web Access. This proves useful when for example administrator want…

636 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question