Solved

dcdiag failed connectivity on windows server 2008 *Help*

Posted on 2010-11-14
30
3,636 Views
Last Modified: 2012-05-10
Hi all,

I have been having this really annoying problem for so long and i am almost out of ideas:

I have a windows 7 PC that can't seem to join the domain simply because it can't resolve the DC's FQDN.

So i ran dcdiag on my Windows 2008 R2 DC  and this is what i get

Directory Server Diagnosis

Performing initial setup:
   Trying to find home server...
   Home Server = rivendell
   * Identified AD Forest.
   Done gathering initial info.

Doing initial required tests

   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL
      Starting test: Connectivity
         The host 8f02e144-6b36-4e60-b4f4-36b6fb307125._msdcs.contoso.com.au
         could not be resolved to an IP address. Check the DNS server, DHCP,
         server name, etc.
         Got error while checking LDAP and RPC connectivity. Please check your
         firewall settings.
         ......................... RIVENDELL failed test Connectivity

Doing primary tests

   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL
      Skipping all tests, because server RIVENDELL is not responding to
      directory service requests.

This is the output of my ipconfig /all:

Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : rivendell
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet
   Physical Address. . . . . . . . . : B8-AC-6F-8C-45-72
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::405a:7c98:553d:bec1%11(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.1(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 246983791
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-09-2B-B1-B8-AC-6F-8C-45-72
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Typical DNS request go through fine, but whenever AD requests go through, it seems to resolve to nothing.

Attached is also the output of my dcdiag /test:dns

I know somehow this is related to a dns issue, but try as i may, i can't seem to isolate whats wrong with.

Really hope someone can help.

0
Comment
Question by:jaglin84
  • 15
  • 10
  • 5
30 Comments
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34133685
Attached is the additional dns test i ran.


Directory Server Diagnosis

Performing initial setup:
   Trying to find home server...
   Home Server = rivendell
   * Identified AD Forest.
   Done gathering initial info.

Doing initial required tests

   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL
      Starting test: Connectivity
         The host 8f02e144-6b36-4e60-b4f4-36b6fb307125._msdcs.contoso.com.au
         could not be resolved to an IP address. Check the DNS server, DHCP,
         server name, etc.
         Got error while checking LDAP and RPC connectivity. Please check your
         firewall settings.
         ......................... RIVENDELL failed test Connectivity

Doing primary tests

   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL

      Starting test: DNS

         DNS Tests are running and not hung. Please wait a few minutes...
         ......................... RIVENDELL passed test DNS

   Running partition tests on : ForestDnsZones

   Running partition tests on : DomainDnsZones

   Running partition tests on : Schema

   Running partition tests on : Configuration

   Running partition tests on : contoso

   Running enterprise tests on : contoso.com.au
      Starting test: DNS
         Test results for domain controllers:

            DC: rivendell
            Domain: contoso.com.au


               TEST: Basic (Basc)
                  Error: No LDAP connectivity
                  Warning: adapter
                  [00000007] Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet has invalid
                  DNS server: 192.168.1.1 (rivendell.contoso.com.au.)
                  Error: all DNS servers are invalid
                  No host records (A or AAAA) were found for this DC

               TEST: Dynamic update (Dyn)
                  Warning: Failed to add the test record dcdiag-test-record in z
one contoso.com.au

            TEST: Records registration (RReg)
               Error: Record registrations cannot be found for all the network
               adapters

         Summary of test results for DNS servers used by the above domain
         controllers:

            DNS server: 192.168.1.1 (rivendell.contoso.com.au.)
               1 test failure on this DNS server
               Name resolution is not functional. _ldap._tcp.contoso.com.au. fa
iled on the DNS server 192.168.1.1

         Summary of DNS test results:

                                            Auth Basc Forw Del  Dyn  RReg Ext
            _________________________________________________________________
            Domain: contoso.com.au
               rivendell                    PASS FAIL PASS PASS WARN FAIL n/a

         ......................... contoso.com.au failed test DNS

Open in new window

0
 
LVL 6

Accepted Solution

by:
ahdfx earned 144 total points
ID: 34133861
Was the Server or Domain ever renamed?  If you go into DNS, is your local domain listed?  Is contoso.com.au your local Domain? Are the appropriate Domain and kerberos entries listed?
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34134081
Hi,

Yes the domain was renamed once before and yes contoso.com.au would be defined as my local domain.
And yes when i do go into my dns, my local domain is listed. I am just at a lost on what could be wrong.
When i look into dns logging, i do not see and errors or alerts.

As for the appropriate domain and kerberos entries, where do i verify them?

Thanks
0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34134363
Could you check the GUID(The host 8f02e144-6b36-4e60-b4f4-36b6fb307125) name belongs to which dc, if you go to sites & service, right click server there will be GUID name.

In dns check host records is pointing to correct dc for correct IP.

Under _msdcs folder check the GUID is listted to proper IP of the dc else create new cname by right click.

The dynamic registration of record of dns host record is showing warning, its because either secure update in dns or always update dns record in dhcp has not been configured.

http://support.microsoft.com/kb/816592

Why are you using IPv6, if you entered any ip in IPv6,make it automatic.
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34135175
Hi all,

I have since fix the connectivity issue by manually adding a CNAME for my DC. I find it strange why i have to do that to fix it. But it seems that was not the end of my problems. I ran the dcdiag /test:dns to verify my changes (attached below). Seems that the more work still needs to be done on the DNS.
Now i am just clueless on where i should move on from here.

Thanks!
Directory Server Diagnosis



Performing initial setup:

   Trying to find home server...

   Home Server = rivendell

   * Identified AD Forest.

   Done gathering initial info.



Doing initial required tests



   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL

      Starting test: Connectivity

         ......................... RIVENDELL passed test Connectivity



Doing primary tests



   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL



      Starting test: DNS



         DNS Tests are running and not hung. Please wait a few minutes...

         ......................... RIVENDELL passed test DNS



   Running partition tests on : ForestDnsZones



   Running partition tests on : DomainDnsZones



   Running partition tests on : Schema



   Running partition tests on : Configuration



   Running partition tests on : contoso



   Running enterprise tests on : contoso.com.au

      Starting test: DNS

         Test results for domain controllers:



            DC: rivendell

            Domain: contoso.com.au





               TEST: Basic (Basc)

                  Warning: adapter

                  [00000007] Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet has invalid

                  DNS server: 192.168.1.1 (rivendell.contoso.com.au.)

                  Error: all DNS servers are invalid

                  Warning: The A record for this DC was not found

                  No host records (A or AAAA) were found for this DC



               TEST: Dynamic update (Dyn)

                  Warning: Failed to add the test record dcdiag-test-record in z

one contoso.com.au



            TEST: Records registration (RReg)

               Error: Record registrations cannot be found for all the network

               adapters



         Summary of test results for DNS servers used by the above domain

         controllers:



            DNS server: 192.168.1.1 (rivendell.contoso.com.au.)

               1 test failure on this DNS server

               Name resolution is not functional. _ldap._tcp.contoso.com.au. fa

iled on the DNS server 192.168.1.1



         Summary of DNS test results:



                                            Auth Basc Forw Del  Dyn  RReg Ext

            _________________________________________________________________

            Domain: contoso.com.au

               rivendell                    PASS FAIL PASS PASS WARN FAIL n/a



         ......................... contoso.com.au failed test DNS

Open in new window

0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34135257
How many NIC your dc have, if there is multiple NIC, disable it, only single NIC is recommended & see to it there is no loopback address has been configured in dns server IP address.

Run dcdiag /fix & also ipconfig / flushdnns  & ipconfig /registerdns

Did you change IPV6 & also did setting in DNS & DHCP for secure & update record in dns.

There is just RREG & Basic failed,so if you do that all will be well.

0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34136660
Hi,

I only have one NIC, and nope, don't have any loopback address set on my adapter, currently out of the office, will try another round of that dcdiag /fix ipconfig / flushdnns  & ipconfig /registerdns tomorrow.
Heres hoping i can finally  fix this

thanks!
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34141952
Hi all,

Although i have since resolved the connectivity test issue on my dc, however when i ran a
dcdiag /test:dns, i got the following output:

I think i am really getting close to fixing this here. Here is also an output from ipconfig /all:

Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : rivendell
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet
   Physical Address. . . . . . . . . : B8-AC-6F-8C-45-72
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::405a:7c98:553d:bec1%11(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.1(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 246983791
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-09-2B-B1-B8-AC-6F-8C-45-72

   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 0.0.0.1
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{751F404E-4991-4206-AFE8-ACD58ABF52B0}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Directory Server Diagnosis


Performing initial setup:

   Trying to find home server...

   Home Server = rivendell

   * Identified AD Forest. 
   Done gathering initial info.


Doing initial required tests

   
   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL

      Starting test: Connectivity

         ......................... RIVENDELL passed test Connectivity



Doing primary tests

   
   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL

   
      Starting test: DNS

         

         DNS Tests are running and not hung. Please wait a few minutes...

         ......................... RIVENDELL passed test DNS

   
   Running partition tests on : ForestDnsZones

   
   Running partition tests on : DomainDnsZones

   
   Running partition tests on : Schema

   
   Running partition tests on : Configuration

   
   Running partition tests on : mydomain

   
   Running enterprise tests on : mydomain.com.sg

      Starting test: DNS

         Test results for domain controllers:

            
            DC: rivendell

            Domain: mydomain.com.sg

            

                  
               TEST: Basic (Basc)
                  Warning: adapter

                  [00000007] Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet has invalid

                  DNS server: 192.168.1.1 (rivendell.mydomain.com.sg.)

                  Error: all DNS servers are invalid

                  Warning: The A record for this DC was not found
                  No host records (A or AAAA) were found for this DC

                  
               TEST: Dynamic update (Dyn)
                  Warning: Failed to add the test record dcdiag-test-record in zone mydomain.com.sg
               
            TEST: Records registration (RReg)
               Error: Record registrations cannot be found for all the network

               adapters

         
         Summary of test results for DNS servers used by the above domain

         controllers:

         

            DNS server: 192.168.1.1 (rivendell.mydomain.com.sg.)

               1 test failure on this DNS server

               Name resolution is not functional. _ldap._tcp.mydomain.com.sg. failed on the DNS server 192.168.1.1
               
         Summary of DNS test results:

         
                                            Auth Basc Forw Del  Dyn  RReg Ext
            _________________________________________________________________
            Domain: mydomain.com.sg

               rivendell                    PASS FAIL PASS PASS WARN FAIL n/a  
         
         ......................... mydomain.com.sg failed test DNS

Open in new window

0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34142034
Your  DNS Servers . . . . . . . . . . . : 0.0.0.1 IP is wrong,you should point to dc with dns installed for dns name resolution.

There are two more media listed Tunnel adapter Local Area Connection* 11: & Tunnel adapter isatap.{751F404E-4991-4206-AFE8-ACD58ABF52B0}:, they should be completely disabled & why this IPV6 is showing disable that too & did you do dns setting in dhcp & dns as i told you.
0
 
LVL 6

Expert Comment

by:ahdfx
ID: 34142502
Whay are the two dcdiag /test:DNS have different Domain names listed?
contoso.com.au
mydomain.com.sg


Is that the same server?
Was the server renamed or the Domain?

on the DNS server under you local domain do you see
_msdcs
_sites
_tcp
_upd
DomainDNSZones
ForestDNSZones
0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34142556
Good Catch ahdfx, didn't notice that.
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34144134
Hi,

Sorry, i had uploaded the wrong dcdiag /test:dns, shall upload it again below:

@Awinish, i had set the DNS server on tcp /ip settings  to 192.168.1.1 (the DC's ip address), but still have the same issue.

@ahdfx, all i see under my DNS Server local domain is _msdcs, i do not see the following:

_sites
_tcp
_upd
DomainDNSZones
ForestDNSZones

Is there some way i can reinstall my dns without affecting the AD?

Sorry, i am not too familiar with Window Servers
Directory Server Diagnosis


Performing initial setup:

   Trying to find home server...

   Home Server = rivendell

   * Identified AD Forest. 
   Done gathering initial info.


Doing initial required tests

   
   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL

      Starting test: Connectivity

         ......................... RIVENDELL passed test Connectivity



Doing primary tests

   
   Testing server: Default-First-Site-Name\RIVENDELL

   
      Starting test: DNS

         

         DNS Tests are running and not hung. Please wait a few minutes...

         ......................... RIVENDELL passed test DNS

   
   Running partition tests on : ForestDnsZones

   
   Running partition tests on : DomainDnsZones

   
   Running partition tests on : Schema

   
   Running partition tests on : Configuration

   
   Running partition tests on : contoso

   
   Running enterprise tests on : contoso.com.au

      Starting test: DNS

         Test results for domain controllers:

            
            DC: rivendell

            Domain: contoso.com.au

            

                  
               TEST: Basic (Basc)
                  Warning: adapter

                  [00000007] Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet has invalid

                  DNS server: 192.168.1.1 (rivendell.contoso.com.au.)

                  Error: all DNS servers are invalid

                  Warning: The A record for this DC was not found
                  No host records (A or AAAA) were found for this DC

                  
               TEST: Dynamic update (Dyn)
                  Warning: Failed to add the test record dcdiag-test-record in zone contoso.com.au
               
            TEST: Records registration (RReg)
               Error: Record registrations cannot be found for all the network

               adapters

         
         Summary of test results for DNS servers used by the above domain

         controllers:

         

            DNS server: 192.168.1.1 (rivendell.contoso.com.au.)

               1 test failure on this DNS server

               Name resolution is not functional. _ldap._tcp.contoso.com.au. failed on the DNS server 192.168.1.1
               
         Summary of DNS test results:

         
                                            Auth Basc Forw Del  Dyn  RReg Ext
            _________________________________________________________________
            Domain: contoso.com.au

               rivendell                    PASS FAIL PASS PASS WARN FAIL n/a  
         
         ......................... contoso.com.au failed test DNS

Open in new window

0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34144146
@Awinish

Hi,

I just made the changes requested on tcp/ip it is as attached.
I just noticed that my dns suffix is blank, is that supposed to be even right?
Windows IP Configuration



   Host Name . . . . . . . . . . . . : rivendell

   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :

   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid

   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No



Ethernet adapter Local Area Connection:



   Connection-specific DNS Suffix  . :

   Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet

   Physical Address. . . . . . . . . : B8-AC-6F-8C-45-72

   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.1(Preferred)

   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254

   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1

   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Open in new window

0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34144153
Did you apply all the changes,which i asked you?
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34144345
@Awinish,

Yes, to the best of my knowledge, i did. I might need to reinstall the DNS at the rate things are going.
Would reinstalling DNS affect the AD or the domain currently running?
0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34144453
Do you have other dns server & if client is pointing to this dns server they will face issue & will not be able to access domain resources or in short domain.

You need to make sure all the clients are pointing to another dns as well as application before making changes.
I don't understand,why there is erro,r if you made changes in DNS & DHCP, as BASIC & RREG is mostly related to name resolution & client dynamically registering their records through dhcp in dns is enabled on dns & DHCP,this error should go.

Run dcdiag /fix & netdiag /fix along with restarting netlogon & dns server service.

nltest /dsregdns
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34152936
Hi Awinish,

Thanks so much for the help so far, i have done all of above, (even to the point of reinstalling DNS) as suggest by the microsoft folks, but still i have the exact same problem.

Somehow the records for
_sites
_tcp
_upd
DomainDNSZones
ForestDNSZones

are all completely missing, and i don't think there is any way for me to generate them manually.

I figure if i can get these records back into the DNS entries, my issue will be resolved.

Thanks
0
 
LVL 6

Assisted Solution

by:ahdfx
ahdfx earned 144 total points
ID: 34153029
Yes... That is what I was asking.  You can Manually enter them back in.  Bold is the Root Folder.  Bold Italics are sub folders.  Plain text is the data in the folder.

Name                  Type                  Data

_msdcs
(same as parent folder)      Name Server (NS)      server.domain.local

_sites
  Default-First-Site-Name
      _tcp

_gc            Service Location (SRV)      [0][100][3268] server.domain.local
_kerberos      Service Location (SRV)      [0][100][88] server.domain.local
_ldap            Service Location (SRV)      [0][100][389] server.domain.local

_tcp
_gc            Service Location (SRV)      [0][100][3268] server.domain.local
_kerberos      Service Location (SRV)      [0][100][88] server.domain.local
_kpasswd      Service Location (SRV)      [0][100][464] server.domain.local
_ldap            Service Location (SRV)      [0][100][389] server.domain.local

_udp
_kerberos      Service Location (SRV)      [0][100][88] server.domain.local
_kpasswd      Service Location (SRV)      [0][100][464] server.domain.local

DomainDnsZones
(same as parent folder)      Host (A)      SERVERIPA

DomainDnsZones
  _sites
      Default-First-Site-Name
         _tcp

_ldap            Service Location (SRV)      [0][100][389] server.domain.local

DomainDnsZones
  _tcp
_ldap            Service Location (SRV)      [0][100][389] server.domain.local

ForestDnsZones
(same as parent folder)      Host (A)      SERVERIPA

ForestDnsZones
  _sites
      Default-First-Site-Name
         _tcp

_ldap            Service Location (SRV)      [0][100][389] server.domain.local

ForestDnsZones
  _tcp
_ldap            Service Location (SRV)      [0][100][389] server.domain.local
0
 
LVL 6

Assisted Solution

by:ahdfx
ahdfx earned 144 total points
ID: 34153043
This may Help DNS DIAG
0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34153098
ahdfx: You don't require to create _msdcs folder manually.

Delete the only  _msdcs folder all the sub folder inside _msdcs folder.

Run netdiag /fix & dcdiag /fix
Stop & start Netlogon service & DNS service.
ipconfig /flushdns & ipconfig /registerdns

The _msdcs folder with all the sub folder will come back again.

Note: Don't delete the zone of your domain, only remove _msdcs & sub folder inside _msdcs folder
Even if possible reboot the dc once to re-register the srv records in dns.

Last option is below but it wont be required & i did thousand of time.
If it doesn't last option will be uninstall & reinstall dns.
0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34153122
Delete _msdcs folder & run the cmd i gave you will recreate the folder with all the records intact but  you have to delete the _msdcs folder & if there is grey out msdcs folder delete  it too.

It will come with all the records.
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34153143
Hi,

Thanks for the reply, how does one manually create a
_msdcs container as well as the default-first-site-name?
Currently my domain.local only consists of the SOA and Name Server record.
Attached is screen grab of my dns console. I think i have a long way to go Screengrab for DNS
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34153179
Hi Awinish,

Sorry, my last post was done before i saw your most recent 2 comments. Unfortunately i have tried the method you suggested before (The Microsoft folks have suggested i do the same thing). Currently i am at the point where i have already and very unfortunately have reinstalled DNS. But still the output i see is as above.

I am tearing my hairs out for this issue, and it just seems i have to recreate them manually especially since the commands don't seem to generate the DNS zones i need automatically (even with a restart)

netdiag /fix won't work on my server as its a Windows 2K8 which really bums me out. I am just really puzzled why won't the dns entries regenerate automatically especially since i have reintstalled the DNS service as advised by Microsoft.

This is essentially the steps i followed :
http://support.microsoft.com/kb/294328

Thank you both for the help so far.
0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34153480
Just delete the zone contoso.com.au & recreate the zone followed bey netdiag & dcdiag /fix switch along with netlogon restart & reboot of the machine.
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34153563
Hi,

I have tried that a few times already, it just won't regenerate them:
_msdcs
_sites
_tcp
_upd
DomainDNSZones
ForestDNSZones
0
 
LVL 24

Assisted Solution

by:Awinish
Awinish earned 356 total points
ID: 34153760
Strange & MS PSS is working on it, lets see further what they come out with.

Can you restore the dns from healthy backup.
0
 
LVL 6

Assisted Solution

by:ahdfx
ahdfx earned 144 total points
ID: 34162114
You can just manually enter them...  I have has to do so before.
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34162292
Hi all,

just an update, i am still hoping the Microsoft folks can find a solution for me. but even they seem unsure of whats going on.

I have since tried to manually redo the entries myself (very painful process) there was some slight improvement (I don't get as many errors on dcdiag /test:dns i previously ran)

I just don't understand how come the active directory is not dynamically updating the DNS records. Even more so why it would just suddenly happen.

I will try restoring DNS backups and see how it goes. Has anyone tried manually updated the records before?

Thanks so far for the help you guys have provided, really appreciate it.
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34162397
Hi ahdfx,

I have tried manually adding that, but i still see the same errors (i might have done it wrong)
but i can seem to figure how i can add the following dns zone entries in:
_gc._tcp.contoso.com.au 600 in SRV 0 100 3268

In windows 2008, these are the some screenshots on what i achieve so far:
Thanks to you i managed to reconstruct part of the DNS entries (I still don't think its complete though)

Miraculously, i was able to recreate _msdcs again (previously it was missing)
A quick question though, what should i be seeing within the _msdcs container?
does it contain any entries?

Basically what i did to recreate these entries was to refer to the netlogon.dns and manually recreate them one by one.

Is that the right way to go about doing it? Am i missing anything else when i do that?
DNSMMC.JPG
0
 

Author Comment

by:jaglin84
ID: 34163244
Hi all,

I got wonderful news,  i finally solved it.
When i look at my servers dns suffix, it was blank.
So what i did was to add my domain name into the dns suffix, reinstalled the DNS service
and viola, things started to come back to life.

I am not sure why this issue only happens now as i had it running fine for the last 2 months without any issues.

I am still left with some minor issues with the DNS, but at least i am making some progress.
I am close this question now thanks so much for the help.

I would had give 5000 points if there were such an option :P
0

Join & Write a Comment

In this article, we will see the basic design consideration while designing a Multi-tenant web application in a simple manner. Though, many frameworks are available in the market to develop a multi - tenant application, but do they provide data, cod…
Synchronize a new Active Directory domain with an existing Office 365 tenant
This tutorial will walk an individual through configuring a drive on a Windows Server 2008 to perform shadow copies in order to quickly recover deleted files and folders. Click on Start and then select Computer to view the available drives on the se…
This tutorial will show how to configure a new Backup Exec 2012 server and move an existing database to that server with the use of the BEUtility. Install Backup Exec 2012 on the new server and apply all of the latest hotfixes and service packs. The…

760 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

23 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now