how do I manually uninstall exchange 2010

I have a corrupt exchange 2010 deployment running on Server 2008 R2 - I cannot get into the EMC or the Shell for maintenance and when I try and uninstall through add/remove it fails all the Prerequisite checks. It is a single server deployment so it runs on the DC.

How do I manually uninstall the exchange 2010 instance.

Thanks
Spyker1000Asked:
Who is Participating?
 
Spyker1000Connect With a Mentor Author Commented:
0
 
MegaNuk3Commented:
Try setup.com /mode:uninstall
0
Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

 
Spyker1000Author Commented:
I have tried "setup.com /mode:uninstall" and after manually stopping all the Exchange services it passes all the checks, but when it gets to the configuring section it fails on the Mailbox Server Role with the error:

The following error was generated when "error.Clear<>: $a=Get-ExchangeServer -Identity $RoleFqdnOrName; if<$a.IsClientAccessServer><start-SetupService - ServiceName W3SVC>" was run: "Service 'WAS' failed to start. Check the event log for possible reasons for the service start failure."

The event log has exactly the same error without anything more.
0
 
Viral RathodConsultantCommented:
Can you post the Event viewer errors and event id please ?

0
 
Spyker1000Author Commented:
I found this procedure and it works like a charm:

http://www.docstoc.com/docs/26805161/Uninstall_Exchange_2010

0
 
MegaNuk3Commented:
Uninstall W3svc from add/remove windows components then run /mode:uninstall again and see if it works, if it still fails then reinstall the W3SVC and try mode:uninstall again
0
 
Viral RathodConsultantCommented:
I was also guessing for some issues with "W3SVC"

As per above details "start-SetupService - ServiceName W3SVC>" was run: "Service 'WAS' failed to start"

This error indicates  the W3SVC service is  failed to start

Hence to find the root cause i requested to post the event details

Any how Good to Hear!!! ,Please keep us updated,Thanks.
0
 
MegaNuk3Commented:
Thanks for the update and the link
0
 
Viral RathodConsultantCommented:
The link you have provided to us was found from My above given link .

Any how your problems has been resolved,Good to hear!!!.LOL
0
 
Spyker1000Author Commented:
Thanks for the suggestions guys. Viralrathod - I actually found the link through Google. Thanks anyway.
0
 
Spyker1000Author Commented:
I managed to get the solution myself
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.