Solved

Exchange 2010 OWA with ISA 2004

Posted on 2010-11-18
17
1,935 Views
Last Modified: 2012-05-10
Does anyone know if ISA 2004 OWA forms will work with Exchange 2010 OWA?

If so, how do I get it to work?
0
Comment
Question by:Network IT
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
17 Comments
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 34166261
It should be work.

here is how :http://www.isaserver.org/tutorials/2004owafba.html
0
 
LVL 49

Expert Comment

by:Akhater
ID: 34166367
the problem with ISA 2004 is that it does not support SAN or UCC certificate and that is why it will not work with exchange 2010 if the latter use UCC or SAN certificate which is almost always the case
0
Optimizing Cloud Backup for Low Bandwidth

With cloud storage prices going down a growing number of SMBs start to use it for backup storage. Unfortunately, business data volume rarely fits the average Internet speed. This article provides an overview of main Internet speed challenges and reveals backup best practices.

 

Author Comment

by:Network IT
ID: 34167894
Its being passed through the firewall now, but permissions error 403 shows its ugly head when I try to connect to OWA log on page.

Could it be IIS 7.0 permisions?
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 34169389
you need to configure authentication on  IIS for OWA.

Enable windows authentication and add the NTLM provider.
a.PNG
aa.PNG
0
 

Author Comment

by:Network IT
ID: 34174416
Ok the issue that I am having now..IS!

The new Exchange 2010 OWA page comes up, when I log on with a user it kicks me over to Exchange 2003 OWA and then back to OWA or page not find. Any clue?

0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 34174568
How do you configured the authentication on the ISA server ? authentication and delegation tab and listener authentication tab ?
0
 

Author Comment

by:Network IT
ID: 34183492
It setup as OWA Forms Based.
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 34183777
Please confirm that OWA works fine internally.. to be sure that the problem on ISA server.

if it works internally , please make sure from the following settings:

1. Users tap on OWA publish rule contains "all authenticated users"
2. Authentication tab on the listener configured to use "HTMLform authentication"
2. authentication delegation tab on the rule configured to use NTLM authentication.
0
 

Author Comment

by:Network IT
ID: 34183821
Internally, Yes it works. The problem is on the outside.

We are using a ISA 2004 FW, I dont see all this prompts you listed.
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 34183867
open the properties for the OWA web listener ( right click on the rule -->properties --> listener tab). then you can select the "HTML form authentication".

now, right click on the rule -->properties -->authentication delegation tab. and select NTLM.


http://www.isaserver.org/tutorials/2004pubowamobile.html
0
 

Author Comment

by:Network IT
ID: 34188876
The properties -->authentication delegation tab. and select NTLM and HTML form authentication do not exist in ISA 2004. I you talking about ISA 2006?

0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 34189718
sorry for misunderstanding,

yes it is for ISA 2006.

but you can use windows authentication on ISA 2004:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/Forefrontedgegeneral/thread/253ba7bb-2f27-4110-a749-6a2b129e556f/ 

repeat my apology...
0
 

Author Comment

by:Network IT
ID: 34190147
Exchange OWA 2003 works.

I am trying to get OWA to work on Exchange 2010, when I logon to Exchange 2010 OWA, it brings me over to a Exchange 2003 logon screen.

I am setup for Forms authentications, I point the rules to the new Exchange 2010 Server and create dns names.

Any Clue.
0
 
LVL 23

Assisted Solution

by:Suliman Abu Kharroub
Suliman Abu Kharroub earned 500 total points
ID: 34193751
"I am trying to get OWA to work on Exchange 2010, when I logon to Exchange 2010 OWA, it brings me over to a Exchange 2003 logon screen."

do you mean that you have another exchange 2003 on network and ISA brings OWA 2003 instead of OWA 2010?
0
 

Accepted Solution

by:
Network IT earned 0 total points
ID: 34205415
Nope

When I logon to http://mail.domain/owa it brings up the Exchange 2010 OWA logon page. Now when I log on, it brings me over to the Exchange 2003 OWA logon page.  The user is on Exchange 2010.
0
 

Author Closing Comment

by:Network IT
ID: 34265209
Issue was not resolved, thanks for the assistance.
0

Featured Post

Office 365 Training for IT Pros

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Changing a few Outlook Options can help keep you organized!
After hours on line I found a solution which pointed to the inherited Active Directory permissions . You have to give/allow permissions to the "Exchange trusted subsystem" for the user in the Active Directory...
This video shows how to remove a single email address from the Outlook 2010 Auto Suggestion memory. NOTE: For Outlook 2016 and 2013 perform the exact same steps. Open a new email: Click the New email button in Outlook. Start typing the address: …
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…

696 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question