Solved

Exchange 2007 on SBS 2008

Posted on 2010-11-19
3
530 Views
Last Modified: 2012-05-10
Having just installed a new SBS2008 server clients are unable to set the Out Of Office and getting a message that the server is offline.  I have found the cause - the internal URL is incorrect and auto discovery is failing.  I am trying to enter the following command

Set-WebServicesVirtualDirectory -Identity "SERVERNAME\EWS (Default Web Site)" -InternalURL https://SERVERNAME/EWS/Exchange.asmx -ExternalURL https://mailserver.domain.co.uk -BasicAuthentication:$true

in the Exchange Management Shell but get the follwing error

Set-WebServicesVirtualDirectory : The operation could not be performed because
object 'SERVERNAME\EWS (Default Web Site)' could not be found on domain controller
 'TCE-SRV.ce.local'.
At line:1 char:32
+ Set-WebServicesVirtualDirectory <<<<  -Identity "SERVERNAME\EWS (Default Web Sit
e)" -InternalURL https://SERVERNAME/EWS/Exchange.asmx -ExternalURL https://mailser
ver.domain.co.uk -BasicAuthentication:$true
    + CategoryInfo          : NotSpecified: (0:Int32) [Set-WebServicesVirtualD
   irectory], ManagementObjectNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : A894A82A,Microsoft.Exchange.Management.SystemCon
   figurationTasks.SetWebServicesVirtualDirectory

Surely im doing something very simple wrong?
0
Comment
Question by:PurpleJelly
  • 2
3 Comments
 
LVL 5

Accepted Solution

by:
prashubvp earned 500 total points
ID: 34172831
its unable to find the EWS directory
Try this command:

Set-WebServicesVirtualDirectory -Identity "EWS (Default Web Site)" -InternalURL https://SERVERNAME/EWS/Exchange.asmx -ExternalURL https://mailserver.domain.co.uk -BasicAuthentication:$true

Refer the below link

http://www.msexchange.org/articles_tutorials/exchange-server-2007/management-administration/configuring-exchange-server-2007-web-services-urls.html

0
 

Author Comment

by:PurpleJelly
ID: 34172970
Same error even with above command - any other suggestions?
0
 

Author Comment

by:PurpleJelly
ID: 34173098
Have now resolved

failed to notice when using the "Get-webservicesvirtualdirectory | fl identity,internalurl,externalurl" command it reported the following

SERVERNAME\EWS (SBS Web Applications) and not (Default Web Site)

Will award points
0

Featured Post

NAS Cloud Backup Strategies

This article explains backup scenarios when using network storage. We review the so-called “3-2-1 strategy” and summarize the methods you can use to send NAS data to the cloud

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Following basic email etiquette rules will help you write a professional email and achieve a good, lasting impression with your contacts.
This article aims to explain the working of CircularLogArchiver. This tool was designed to solve the buildup of log file in cases where systems do not support circular logging or where circular logging is not enabled
This tutorial will walk an individual through setting the global and backup job media overwrite and protection periods in Backup Exec 2012. Log onto the Backup Exec Central Administration Server. Examine the services. If all or most of them are stop…
This video demonstrates how to sync Microsoft Exchange Public Folders with smartphones using CodeTwo Exchange Sync and Exchange ActiveSync. To learn more about CodeTwo Exchange Sync and download the free trial, go to: http://www.codetwo.com/excha…

856 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question