Solved

total items not showing in Exchange 2010 public folder management tool

Posted on 2010-11-22
13
1,080 Views
Last Modified: 2012-05-10
After installing SP 1 and Update Rollup 1 for Exchange 2010 , i noticed that when i look at the properties of any public folder in the Exchange Public Folder management console, the Total Items, Size, PF database, & Modified fields all show "Not availalble on this server".  The Statistics tab has the same information.

I have two PF stores - one on each of my mailbox servers.  I get the same thing when i connect to the PF store on either of the mailbox servers.  I don't know if it was the SP or rollup, but it was working fine before I installed both...Anyone know what might have caused this??

Thanks,
Johnny Holston
0
Comment
Question by:jdholston
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 7
  • 6
13 Comments
 
LVL 13

Expert Comment

by:AshwinRaj111
ID: 34196117
Do you see the Public Folder Content on the Outlook Clients.

Is it just the PF Management Console that you are not able to see the Content?
0
 

Author Comment

by:jdholston
ID: 34196542
I do see emails in Outlook - when i send an email to one of them it does show up, it is just the Management Console that doesn't show the information about each PF...
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:AshwinRaj111
ID: 34196635

Open the Active Directory Users and Computers.

Check for Microsoft Exchange Security Group Container.

Here you would have Organization Management and Public Folder Management.
Go to the properties of each of these Security Group and Click on Members Tab.

Make sure that the Account that you have logged in as is Listed there.
If not then Add the same.
0
Microsoft Certification Exam 74-409

Veeam® is happy to provide the Microsoft community with a study guide prepared by MVP and MCT, Orin Thomas. This guide will take you through each of the exam objectives, helping you to prepare for and pass the examination.

 

Author Comment

by:jdholston
ID: 34198960
I verified that the admin account that i am using is listed in both of those groups and waited for replication, but the information still doesn's show up in the PF Management Console.  Is there a service that i need to restart or something??
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:AshwinRaj111
ID: 34199016

Try restarting the Microsoft Exchange System Attendant Service.
And then Check if it shows.

You could also try to Dismount the PF Store & mount it back again and then Check the same.

You could also do the following.
Try creating a new Public Folder on the Console.
Post some content on the Public Folder.

Check and see if the the Status shows for this New Public Folder.
0
 

Author Comment

by:jdholston
ID: 34199434
I restarted the System Attendant Service with no change.

I dismounted the PF store and mounted it again with no change.

I created a new mail-enabled PF and sent an email to it but there is still no status information in the PF Management Console on either server...
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:AshwinRaj111
ID: 34200095
On the Public Folder -> Right Click on the new Public Folder that you have created and check the Replication Tab,

See if you have both the Public Folder is Listed.
0
 

Author Comment

by:jdholston
ID: 34200250
Both PF databases show up under the Replication tab on the new folder and the old ones...
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:AshwinRaj111
ID: 34201075
From the Exchange Management Console.

Get-PublicFodlerStatistics -Identity "\Folder"
See if this works.

If not then try this.
Get-PublicFodlerStatistics -Identity "\Folder" -ResultSize Unlimited.

Let me know if these commands worked.


0
 
LVL 13

Accepted Solution

by:
AshwinRaj111 earned 250 total points
ID: 34201077
We might be looking at a Bug here. :(
0
 

Author Closing Comment

by:jdholston
ID: 34205797
Guess it is time to give MIcrosoft more money and let them sort this out.
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:AshwinRaj111
ID: 34205982

Well if you are thinking of creating a case with Microsoft then i would suggest not to. Because i have confirmed that this is a Bug and would be fixed with one of the upcoming updates.

So there would not be much that the Microsoft Front Line Engineer would be able to do. Bug cases are being reported directly to the Development Team.

I would suggest to wait for the Rollup Update and then check if they fix the same for this Issue.
0
 

Author Comment

by:jdholston
ID: 34206084
thanks for the info.  I guess we will just have to wait...
0

Featured Post

Online Training Solution

Drastically shorten your training time with WalkMe's advanced online training solution that Guides your trainees to action. Forget about retraining and skyrocket knowledge retention rates.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Scam emails are a huge burden for many businesses. Spotting one is not always easy. Follow our tips to identify if an email you receive is a scam.
Unified and professional email signatures help maintain a consistent company brand image to the outside world. This article shows how to create an email signature in Exchange Server 2010 using a transport rule and how to overcome native limitations …
In this video we show how to create a Shared Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >> Sha…
In this video we show how to create a Contact in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >> Contact ta…
Suggested Courses

630 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question