Link to home
Create AccountLog in
Avatar of mikey250
mikey250

asked on

3550 IOS ISSUE

Hi I wish to change the ios on my 3550, but although my fa0/1 is up/up, my vlan is only showing as up/down, so can 'ping' from tftp server pc to switch and vice versa.

Im assuming because it is a L3 switch there is something else I need to do and Im not sure.

Ive set 'ip routing' although im not using in routing protocols.

can anyone assist?
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of jlindler
jlindler

Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
SOLUTION
Avatar of Don Johnston
Don Johnston
Flag of United States of America image

Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
Avatar of mikey250
mikey250

ASKER

the vlan.dat has been deleted and Int vlan1 has also been 'shutdown' and 'no shut' and this is why i cant understand!!

Is there some difference between a L2 & L3 switch when trying to connect both switch and pc?

ive also set 'ip routing' thinking this would help, but it doesn't!
ive just checked again.

- correction my pc can ping itself only.
- the switch cannot ping anything.

pc settings:

ip address: 10.10.10.129
sm: 255.255.255.0
dg: 10.10.10.1

L3 Switch settings:

int vlan 1
ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
no shut

Im not sure what to put here if anything as it is now a L3 Switch:

int fa0/1
no ip address
no switchport
no shut
- the int fa0/1 - does show up/up
- int vlan1 - still shows up/down.
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
yes its working!  
Hi,  Ive always wondered, when rebooting the 3550 all lights from 1 - 24 highlight orange, then green, then 3 - 24 go back to green and stay green until boot process appears to complete, but 1 & 2 stay go off throughout, why as only fa0/1 has a cable in place as others are empty.  am i spotting an intermittant problem later on?
The sequence of port LEDs that are off and on during bootup represent which Power On Self Tests are running.
ok because to whatch it, it looked odd!