Link to home
Create AccountLog in
Avatar of pozlu0
pozlu0

asked on

WDS capture problem (wdscapture is missing)

Hello everyone I followed the instructions of the tutorial
http://araihan.wordpress.com/2009/08/31/how-to-deploy-custom-windows-7- 
using-windows-deployment-services-wds / but when I get to the prompt
commands after you've booted up with the wimp image taken by the aik
Dike system I could not find wdscapture.exe. can someone tell me where
I find the file?
Avatar of Felix Leven
Felix Leven
Flag of Germany image

i created my capture images from the same source as the deploy image: D:\sources\boot.WIM  (d:\ is dvd rom drive). Try this plz.

Never needed to enter a command to start the capturing wizard, it should open after the boot.

There are nice articles on EE, describing the WDS win7 deployment.
Avatar of pozlu0
pozlu0

ASKER

Thanks for the information tomorrow I'll try your suggestions.
In this way you can take pictures of different computer models and then do
deployment?
Thanks
First you have to "seal" the pc you want to capture with SYSPREP (C:\Windows\System32\sysprep/sysprep.exe).  The you boot with f12 and start the capture image and walk through the wizard that will copy the image to your wds server.

Win 7 is moving away from "take pictures of different computer models" to a min. number of images (one maybe) and adding the drivers of new/different hardware by mounting the image in the WAIK tool and injecting drivers directly into the image.
Avatar of pozlu0

ASKER

I tried to follow your suggestions but does not work. If load
image boot.vim win dvd 7 installation setup but as part
not as a capture. If I use the boot. wim aik have the problem of lack of
of wdscapture. I have a 2003 sp2 server with wds in mixed mode.
thanks
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of Felix Leven
Felix Leven
Flag of Germany image

Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
Avatar of pozlu0

ASKER

Ok thanks now the laptop boot correctli in capture mode but I can't contact my wds server when I try to ping it I recieve the following error : "general network error"
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
Avatar of pozlu0

ASKER

Sorry I'll try to inject the driver on Wednesday .
Then I let you knowif it works.
 Thank you so much