Still celebrating National IT Professionals Day with 3 months of free Premium Membership. Use Code ITDAY17

x
?
Solved

FLV video not displaying

Posted on 2011-02-10
10
Medium Priority
?
347 Views
Last Modified: 2012-05-11
I can't quite figure out why my video is not playing on this page
http://www.travistravistravis.com/video.html

I have uploaded all appropriate files, I believe
0
Comment
Question by:ald413
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 5
10 Comments
 
LVL 70

Expert Comment

by:Jason C. Levine
ID: 34865152
Firebug is reporting that trailer.flv is not there.  Are you sure you uploaded it and uploaded it to the right place (public web root)?
0
 

Author Comment

by:ald413
ID: 34865249
I have the file trailer.flv in the same folder that the file video.html is in. It is bit of a strange hosting system for this site, where the site sits in a folder.
0
 
LVL 70

Expert Comment

by:Jason C. Levine
ID: 34865256
Is this a Windows server or a Linux one?
0
New benefit for Premium Members - Upgrade now!

Ready to get started with anonymous questions today? It's easy! Learn more.

 

Author Comment

by:ald413
ID: 34865276
mac
0
 
LVL 70

Expert Comment

by:Jason C. Levine
ID: 34865288
You are hosting the remote site from a Mac?
0
 

Author Comment

by:ald413
ID: 34865293
No, I just have the FTP information to upload the site. The site is hosted with 1and1
0
 

Author Comment

by:ald413
ID: 34865358
I had to have the video up, so I've streamed it from youtube, but I'd like to continue to troubleshoot this strange problem. I have put the page up here:

http://www.travistravistravis.com/video2.html
0
 
LVL 70

Expert Comment

by:Jason C. Levine
ID: 34865369
Forgive me, I'm not familiar with 1and1.  Is it Linux hosting or Windows?
0
 
LVL 70

Accepted Solution

by:
Jason C. Levine earned 1000 total points
ID: 34865384
Never mind, I got the server to report back.  You're hosting on Windows and the FLV mime type is not set.  Instructions to set it are here:

http://it.toolbox.com/blogs/rymoore/adding-flv-mime-type-in-iis-4198

But you may need to contact 1and1 Support and get them to do it.
0
 

Author Closing Comment

by:ald413
ID: 34865794
Thank you for your help
0

Featured Post

Free Tool: Subnet Calculator

The subnet calculator helps you design networks by taking an IP address and network mask and returning information such as network, broadcast address, and host range.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

For those who don't know, Adobe Dreamweaver is a popular commercial web editor that enables you to design, build and manage complex websites. The editor is a WYSIWYG (What You See Is What You Get) web editor, which means that you can create your web…
I still run into .cgi files every now and then. In some instances, I actually prefer the simplicity of a .cgi script to other options. Since I use DreamWeaver extensively, what I needed was a way to open .cgi scripts in Dreamweaver. And I wanted to …
This course is ideal for IT System Administrators working with VMware vSphere and its associated products in their company infrastructure. This course teaches you how to install and maintain this virtualization technology to store data, prevent vuln…
We’ve all felt that sense of false security before—locking down external access to a database or component and feeling like we’ve done all we need to do to secure company data. But that feeling is fleeting. Attacks these days can happen in many w…

688 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question