Go Premium for a chance to win a PS4. Enter to Win

x
?
Solved

Troubleshooting Sending mail from Exchange

Posted on 2011-02-10
5
Medium Priority
?
252 Views
Last Modified: 2012-06-27
SO I am setting up Exchange for the first time. I had it all working fine sending mail from exchange. I needed to add POP3 & IMAP access. I got it all setup but now I don't know what changed. I can only send email locally. Email sent to other domains sit in the queues under 'Internet Mail SMTP Connector'. How do I get this fixed ?
0
Comment
Question by:WiddleAvi
  • 3
  • 2
5 Comments
 
LVL 5

Expert Comment

by:LLMorrisson
ID: 34867555
Have you tried running the mailflow troubleshooter tool in the toolbox? That may give you some pointers where your problem lies.
0
 

Author Comment

by:WiddleAvi
ID: 34867588
How do I run that tool ?
0
 
LVL 5

Accepted Solution

by:
LLMorrisson earned 1000 total points
ID: 34867592
Go into the EMC, and then right at the bottom there is an item, Toolbox.

Open that up and you will see a list of tools you can use.

Open Mailflow Troubleshooter and follow the instructions that fit your situation.
0
 

Author Comment

by:WiddleAvi
ID: 34867689
Making progress. So it reported that I was using a non standard port (I had changed the port to 587). So instead of changing it I just added 25 so now it's using both 25 and 587. When I ran the report again there was no errors. One email I sent went through but another one going to a hotmail account got this error 'There was a SMTP communication problem with the recipient's email server.  Please contact your system administrator.'
0
 

Author Comment

by:WiddleAvi
ID: 34867696
Nevemind - I take it back. Must have been an error from an older message. Everything seems to working fine now !!! Thanks
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

On September 18, Experts Exchange launched the first installment of the Help Bell, a new feature for Premium Members, Team Accounts, and Qualified Experts. The Help Bell will serve as an additional tool to help teams increase question visibility.
Steps to fix error: “Couldn’t mount the database that you specified. Specified database: HU-DB; Error code: An Active Manager operation fail”
In this video we show how to create a Resource Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: Navigate to the Recipients >> Resources tab.: "Recipients" is our default selection …
To show how to generate a certificate request in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.:  First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Servers >> Certificates…
Suggested Courses

916 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question