can not complete the ha configuration

i got the above error for one of my hosts.

after checking on the alarms tab for that esx host i noticed the following error.

could not reach isolation address: gw address

Now, i already used the das.isolationaddress option for the cluster and it worked like a charm for the other host.

for some reason the problematic host is still trying to use its gw address instead of the isolation address i specified in the advanced options.

thoughts?
LVL 5
Kylo RenSystem EngineerAsked:
Who is Participating?
 
bgoeringConnect With a Mentor Commented:
From http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1006421

"das.usedefaultisolationaddress = <value>

This option/value pair disables the use of the default gateway as an isolation address, where <value> is either true or false. By default this value is set to true. This parameter is generally used in conjunction with the das.isolationaddress1 to das.isolationaddress10 parameter(s) listed below.


das.isolationaddress1 to das.isolationaddress10 = <value>

These option/value pair(s) specify more than one alternate isolation address for VMware HA to use, where <value> represents the IP address to be used for isolation detection. When using more than one isolation address it is recommended that the das.failuredetectiontime parameter be increased to ensure proper failover detection can occur. Also, although up to 10 different isolation addresses can be specified one or two addresses should be sufficient for proper failover detection. For more information on setting multiple isolation addresses, see Setting Multiple Isolation Response Addresses for VMware High Availability (1002117).

Note: The das.isolationaddress parameter is still supported if you are not using more than one alternative isolation address."

Probably should set das.usedefaultisolationaddress to false

Good Luck
0
 
Andrew Hancock (VMware vExpert / EE MVE^2)VMware and Virtualization ConsultantCommented:
Have you tried removing from cluster and re-adding host?
0
 
Danny McDanielClinical Systems AnalystCommented:
are all hosts in the cluster on the same subnet and using the same subnet mask?  why aren't you using the gateway as the default isolation address?
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.