Filezilla - FTP and NAT router


Please help am trying to open a website but am completly stuck. I do not know what I need to do in order to get all of these items to work together.

Can you help?
Who is Participating?
tonymikeConnect With a Mentor Commented:
Something happend to the site.  It is not your settings.  You can go to a command prompt, start, run, cmd, click ok.  Black window appears, type NSLOOKUP, you will see one of these>  type in a good name like: and you will get it's ip returned to you:  This tells me the website is up.  However, if you type, you get: >
Server:  UnKnown

Non-authoritative answer:
Non-authoritative answer:

Contact whoever manages your ftp server and have them restart the ftp service or reboot the server.  The ftp service probably went down.  This should answer your question.
Can you provide more info?
stitchededAuthor Commented:
We apologize; we’ve experienced an error trying to publish your site:

Error Message: Unable to connect to ftp

Try clicking "Publish" again, and please contact support if the issue persists.

Above is the error I get. It maybe that I dont have the settings correct but honeslty have never done this before and have no idea what to do.
Managed Security Services Webinar - March 15

Selecting the right managed security services platform to grow your business can be a huge undertaking. Join WatchGuard and Frost & Sullivan in an upcoming webinar as we dive into the key elements of selecting a vendor platform and partnership to fuel a successful MSSP business.

Please provide the settings that you are using.  DO NOT post the actual info, ftp site and password.  This is what I need...

Password: <leave this blank>
port: 21
Any other settings.
Also, what program are you using?
stitchededAuthor Commented:

Port: 21
Server type: FTP
Logon Type: Normal
user: sterlingbutterflycom
stitchededAuthor Commented:
I am using filezilla

the client version

this is what it says when I try to connect

Status:      Waiting to retry...
Status:      Delaying connection for 1 second due to previously failed connection attempt...
Status:      Resolving address of
Status:      Connection attempt failed with "EAI_NONAME - Neither nodename nor servname provided, or not known".
Error:      Could not connect to server
If you gave me the correct domain name, the problem is not on your end.  The problem is  They are not setup properly.  More than likley it's a DNS issue.  Specifically, when I do an NSLOOKUP on, it does not return an IP.  That means you cannot get to it.

Hope this helps,
stitchededAuthor Commented:
Yes my domain name is

I am curious this issue did not start until I added photos to my website.  Once I tried to publish the site again it gave me this message.

Prior to this i was able to publish the site.
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.