Solved

Mcafee Webwasher Cluster Version 7.0.2

Posted on 2011-02-18
4
806 Views
Last Modified: 2012-06-21
Dear Team,

We are configuring Mcafee Webwasher Version 7.0.2 in Cluster (HA) on Virtual Environment. While rebooting one server we are getting page cant be displayed upto 30 sec to 1 min. Its not immediatly swithcing over the traffic immediatly to another live box. have any one faced this type of issue in Webwasher version 7 and have any solution to recover this issue.

Thanks,
Krishna
0
Comment
Question by:Firstsource
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
4 Comments
 
LVL 16

Accepted Solution

by:
danm66 earned 250 total points
ID: 34933804
are you using MS Clustering Service to handle the switchover or NLB or is this functionality coming from Webwasher?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:Firstsource
ID: 34940730
Hi Danm,

No MS clustering and NLB. Weebwasher 7.0.2 is Linex based embeded OS. Here we have option to configure Proxy HA Mode. Pls find more details about server for your information.

MWG1 - 192.168.96.16 (Director Value - 2)
MWG2 - 192.168.96.17 (Director value - 1)
Cluster IP - 192.168.96.15

I am browsing internet via 192.168.96.15 Ip. its working fine. but when we rebooted or shutdown first active server (Example 192.168.96.16) we are getting page cant be displayed upto 30 sec and then only web traffic forwading to second server.

I have configured port 80 for both source and detination proxy on the MWG HA proxy.

Can you pls help me to resolve this 30 sec fail over delay issue..

Thanks,
Krishna

0
 
LVL 16

Expert Comment

by:danm66
ID: 34957127
I tried finding some detailed documentation for the Web Gateway 7.0 product and all I could find was the product guide.

I'm guessing there is a time-out setting for the proxy failover that will reduce the amount of time it waits, but I didn't see anything in the .pdf that pointed to there being any such setting.

I'd recommend you add a zone to this question as I don't believe it is a VMware problem, since it does work to some degree.  There are some other zones like Proxy Anti-Virus and  Enterprise firewalls that will have more people with more experience on this particular product.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:Firstsource
ID: 35490157
Done
0

Featured Post

Connect further...control easier

With the ATEN CE624, you can now enjoy a high-quality visual experience powered by HDBaseT technology and the convenience of a single Cat6 cable to transmit uncompressed video with zero latency and multi-streaming for dual-view applications where remote access is required.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

When rebooting a vCenters 6.0 and try to connect using vSphere Client we get this issue "Invalid URL: The hostname could not parsed." When we get this error we need to do some changes in the vCenter advanced settings to fix the issue.
Giving access to ESXi shell console is always an issue for IT departments to other Teams, or Projects. We need to find a way so that teams can use ESXTOP for their POCs, or tests without giving them the access to ESXi host shell console with a root …
Teach the user how to configure vSphere clusters to support the VMware FT feature Open vSphere Web Client: Verify vSphere HA is enabled: Verify netowrking for vMotion and FT Logging is in place or create it: Turn On FT for a virtual machine: Verify …
Teach the user how to use vSphere Update Manager to update the VMware Tools and virtual machine hardware version Open vSphere Client: Review manual processes for updating VMware Tools and virtual hardware versions: Create a new baseline group in vSp…

734 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question