poor preformance when access network drive from outlook

Hello all,

i have a strange phenomenon, hen users tried to access specific network drive (full of pictures) they generate poor performance and the drive open after 1 minutes or more this happen only from outlook when they tried to add file from this drive if thay access from other softeare or from my computer directly to the drive no performance problem occur.

Any ideas? We tried to use windows search in order to index the files but it’s not solve the problem
Robert-ProdigyAsked:
Who is Participating?
 
Robert-ProdigyConnect With a Mentor Author Commented:
solved this by create new windows profile - thx you all
0
 
BawerCommented:
can you try disabling some of the addins in the outlook as you mentioned that user has no issue while accessing the drive and only incase of outlook this issue is there.
0
 
Robert-ProdigyAuthor Commented:
tried that - all the addins disabled - still ca not access mormaly - only from outlook
0
Has Powershell sent you back into the Stone Age?

If managing Active Directory using Windows Powershell® is making you feel like you stepped back in time, you are not alone.  For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why.

 
Robert-ProdigyAuthor Commented:
BTW - i have few workstation with the same problem !
0
 
Robert-ProdigyAuthor Commented:
anyone?
0
 
BawerCommented:
I am using outlook 2010 and the following two posts seems to have helped me also :) since i also felt that my outlook opens pics and PDFs a bit slower compared to other extensions.

What AV do you have ?


http://tompierce.blogspot.com/2008/04/outlook-2007-slow-to-open-messages-with.html
http://forums.techguy.org/business-applications/790739-solved-outlook-slow-when-opening.html
0
 
Robert-ProdigyAuthor Commented:
Thank you, nut this is not working for me :( BTW we dont have an exchange its POP mailbox, in outlook express it working fine, from my computer, working fine, and all other software its working fine. we generate this problem only from outlook 2007 that we use and the same for 3 - 4 clients.

this happen even in putlook safemode and no addin enabled - AV it Eset i tried to disabled it - the same - tried to install windows search -- the same -- google desktop -- same -- try to index the drive from the drive prperties - same -- tried - defrag, clean temp, chkdsk, chkpst,

dtill the same..........!!!!!!
0
 
BawerCommented:
well almost you have tried all the options, the only last option is to get this issue to Microsoft or wait for the next service pack for office 2007. One more idea which is coming to my mind is can you download 2010 outlook and see if the similar issue is with 2010 too if not then i am sure Microsoft will take care of the issue in next SP.
0
 
Robert-ProdigyAuthor Commented:
Windows profile solve this
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.