Solved

Internet Explorer 8  on XP - Unable to Manage Add-Ins

Posted on 2011-02-22
7
365 Views
Last Modified: 2012-05-11
I have a client that is running XP Pro.  She is unable to manage the add-ins... the choices are greyed out in Internet Options.  Security and Privacy settings have been reset to the lowest possible settings.  She reinstalled IE8 OVER the previous installation.  Does she need to UNinstall IE8 and do a clean install to correct this issue?
0
Comment
Question by:Chaord49
7 Comments
 
LVL 6

Expert Comment

by:Darren Sharples
ID: 34954492
is the client on a domain? these settings may be managed at administrator level
0
 
LVL 3

Expert Comment

by:KCarney81
ID: 34954503
Try resetting IE8 settings

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Reset-Internet-Explorer-settings

Instructions are for windows 7 but will work fine on XP
0
 
LVL 5

Expert Comment

by:sliiconman
ID: 34954516
Do you have the smart screen filter in IE* turend on or off?

has Norton ever been installed ( even not activated on this machine)
0
Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 5

Expert Comment

by:sliiconman
ID: 34954538
also check the following policy settings to see if below are set:

Workstation Settings> Administrative Templates> Windows Components> Internet Explorer> Security Features> Add-ons>"Deny all add-ons unless specifically allowed in the Add-on list"



and

User Settings> Administrative Templates> Windows Components> Internet Explorer> Security Features> Add-ons> "Deny all add-ons unless specifically allowed in the Add-on list"
0
 

Author Comment

by:Chaord49
ID: 34954796
No, the client is not on a domain.  In Internet Explorer Options, "manage add-ins" is greyed out. Norton has never been installed.  I believe Smart Filter is activated..  I will check the Administrative template tonight and then update here.  Thank you all for your suggestions.
0
 

Accepted Solution

by:
Chaord49 earned 0 total points
ID: 34967381
Thank you all for your suggestions...... unfortunately none of them were successful.  I think her user profile is hosed.  She has created another user account which works fine... moved all her data over.... and is working okay.  Will reload her workstation another day to clean it all up.
0
 

Author Closing Comment

by:Chaord49
ID: 34995594
User profile was corrupt.  User created a new profile, moved data over and is using the workstation that way.  Will reload OS another day to clean it up.. I tried each of the suggestions submitted... nothing worked..
0

Featured Post

SharePoint Admin?

Enable Your Employees To Focus On The Core With Intuitive Onscreen Guidance That is With You At The Moment of Need.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Now-a-days, indirectly, postal services have been replaced by email services. Yes, whenever we hear the word "email" a lot of people only think of gmail. Some people still think that email and gmail are one and the same thing :-). Let's see some …
If you are a web developer, you would be aware of the <iframe> tag in HTML. The <iframe> stands for inline frame and is used to embed another document within the current HTML document. The embedded document could be even another website.
This Micro Tutorial will demonstrate how nuggets on the Web are formatted by using Chrome Developer Tools. These tools would not only view the site's CSS but it can also modify it and save the CSS to use on your own site.
Shows how to create a shortcut to site-search Experts Exchange using Google in the Chrome browser. This eliminates the need to type out site:experts-exchange.com whenever you want to search the site. Launch the Search Engine Menu: In chrome, via you…

730 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question