Solved

This message has not been downloaded from the server

Posted on 2011-02-23
10
3,324 Views
Last Modified: 2013-05-07
Customer has their iPhones setup to sync with their Exchange 2010 server.  Yesterday all email was downloading and readable on their iphones.  Today the iphones are saying "This message has not been downloaded from the server" when they click on an email.  The subject and sender comes through, but not the body.  

How can I resolve?

0
Comment
Question by:gk2inc
  • 8
  • 2
10 Comments
 
LVL 76

Expert Comment

by:Alan Hardisty
ID: 34965642
Is this a problem for all users or just the odd one or two?

If one or two - reboot the iPhones.

If All - check the services on the Exchange Server and worst case, reboot it.
0
 

Author Comment

by:gk2inc
ID: 34966358
Its all users.
0
 
LVL 76

Expert Comment

by:Alan Hardisty
ID: 34968073
Okay - can you please visit https://testexchangeconnectivity.com and run the Exchange Activesync test, specify manual server settings and if you have a self-signed certificate, please tick the Ignore Trust for SSL check box.

Then post the results (please hide your domain name / IP Address).
0
 

Author Comment

by:gk2inc
ID: 34976133
ExRCA is testing Exchange ActiveSync.  
  Exchange ActiveSync was tested successfully.
   Test Steps
   Attempting the Autodiscover and Exchange ActiveSync test (if requested).
  Autodiscover was successfully tested for Exchange ActiveSync.
   Test Steps
   Attempting each method of contacting the Autodiscover service.
  The Autodiscover service was tested successfully.
   Test Steps
   Attempting to test potential Autodiscover URL https://domainname.com/AutoDiscover/AutoDiscover.xml
  Testing of this potential Autodiscover URL failed.
   Test Steps
   Attempting to resolve the host name domainname.com in DNS.
  The host name resolved successfully.
   Additional Details
  IP addresses returned: IP ADDRESS
 
 Testing TCP port 443 on host domainname.com to ensure it's listening and open.
  The port was opened successfully.
 Testing the SSL certificate to make sure it's valid.
  The SSL certificate failed one or more certificate validation checks.
   Test Steps
   Validating the certificate name.
  Certificate name validation failed.
   Tell me more about this issue and how to resolve it
   Additional Details
  Host name domainname.com doesn't match any name found on the server certificate CN=spectrumwireless-com.com, OU=IT, O=VT, L=Jackson, S=Mississippi, C=US.
 
 
 
 
 
 
0
 

Author Comment

by:gk2inc
ID: 34976170
Sorry, dont know how I got the above information:

ExRCA is testing Exchange ActiveSync.
 Exchange ActiveSync was tested successfully.
 Test Steps
 Attempting the Autodiscover and Exchange ActiveSync test (if requested).
 Autodiscover was successfully tested for Exchange ActiveSync.
 Test Steps
 Attempting each method of contacting the Autodiscover service.
 The Autodiscover service was tested successfully.
 Test Steps
 Attempting to test potential Autodiscover URL https://domainname.com/AutoDiscover/AutoDiscover.xml
 Testing of this potential Autodiscover URL failed.
 Test Steps
 Attempting to resolve the host name domainname.com in DNS.
 The host name resolved successfully.
 Additional Details
 IP addresses returned: IP ADDRESS

Testing TCP port 443 on host domainname.com to ensure it's listening and open.
 The port was opened successfully.
Testing the SSL certificate to make sure it's valid.
 The SSL certificate failed one or more certificate validation checks.
 Test Steps
 Validating the certificate name.
 Certificate name validation failed.
  Tell me more about this issue and how to resolve it
 Additional Details
 Host name domainname.com doesn't match any name found on the server certificate CN=spectrumwireless-com.com, OU=IT, O=VT, L=Jackson, S=Mississippi, C=US.





Attempting to test potential Autodiscover URL https://autodiscover.domainname.com/AutoDiscover/AutoDiscover.xml
 Testing of the Autodiscover URL was successful.
 Test Steps
 Attempting to resolve the host name autodiscover.dominanname.com in DNS.
 The host name resolved successfully.
 Additional Details
 IP addresses returned: IP ADDRESS

Testing TCP port 443 on host autodiscover.domainname.com to ensure it's listening and open.
 The port was opened successfully.
Testing the SSL certificate to make sure it's valid.
 The certificate passed all validation requirements.
 Test Steps
 Validating the certificate name.
 The certificate name was validated successfully.
 Additional Details
 Host name autodiscover.domainname.com was found in the Certificate Subject Alternative Name entry.

Testing the certificate date to confirm the certificate is valid.
 Date validation passed. The certificate hasn't expired.
 Additional Details
 The certificate is valid. NotBefore = 2/21/2011 6:59:58 PM, NotAfter = 2/12/2012 4:35:01 PM



Checking the IIS configuration for client certificate authentication.
 Client certificate authentication wasn't detected.
 Additional Details
 Accept/Require Client Certificates isn't configured.

Attempting to send an Autodiscover POST request to potential Autodiscover URLs.
 ExRCA successfully retrieved Autodiscover settings by sending an Autodiscover POST.
 Test Steps
 ExRCA is attempting to retrieve an XML Autodiscover response from URL https://autodiscover.domainname.com/AutoDiscover/AutoDiscover.xml for user myemail@address.com.
 The Autodiscover XML response was successfully retrieved.
 Additional Details
 Autodiscover Account Settings
XML response:
<?xml version="1.0"?>
<Autodiscover xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/responseschema/2006">
<Response xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/mobilesync/responseschema/2006">
<Culture>en:us</Culture>
<User>
<DisplayName>My Name</DisplayName>
<EMailAddress>myemail@address.com</EMailAddress>
</User>
<Action>
<Settings>
<Server>
<Type>MobileSync</Type>
<Url>https://remote.domainname.com/Microsoft-Server-ActiveSync</Url>
<Name>https://remote.domainname.com/Microsoft-Server-ActiveSync</Name>
</Server>
</Settings>
</Action>
</Response>
</Autodiscover>









Validating Exchange ActiveSync settings.
 Exchange ActiveSync URL https://remote.domainname.com/Microsoft-Server-ActiveSync was validated successfully.
Attempting to resolve the host name remote.domainname.com in DNS.
 The host name resolved successfully.
 Additional Details
 IP addresses returned: IP ADDRESS

Testing TCP port 443 on host remote.domainname.com to ensure it's listening and open.
 The port was opened successfully.
Testing the SSL certificate to make sure it's valid.
 The certificate passed all validation requirements.
 Test Steps
 Validating the certificate name.
 The certificate name was validated successfully.
 Additional Details
 Host name remote.domainname.com was found in the Certificate Subject Common name.

Testing the certificate date to confirm the certificate is valid.
 Date validation passed. The certificate hasn't expired.
 Additional Details
 The certificate is valid. NotBefore = 2/21/2011 6:59:58 PM, NotAfter = 2/12/2012 4:35:01 PM



Checking the IIS configuration for client certificate authentication.
 Client certificate authentication wasn't detected.
 Additional Details
 Accept/Require Client Certificates isn't configured.

Testing HTTP Authentication Methods for URL https://remote.domainname.com/Microsoft-Server-ActiveSync.
 The HTTP authentication methods are correct.
 Additional Details
 ExRCA found all expected authentication methods and no disallowed methods. Methods found: Basic

An ActiveSync session is being attempted with the server.
 Testing of an Exchange ActiveSync session completed successfully.
 Test Steps
 Attempting to send the OPTIONS command to the server.
 The OPTIONS response was successfully received and is valid.
 Additional Details
 Headers received: Allow: OPTIONS,POST
MS-Server-ActiveSync: 14.1
MS-ASProtocolVersions: 2.0,2.1,2.5,12.0,12.1,14.0,14.1
MS-ASProtocolCommands: Sync,SendMail,SmartForward,SmartReply,GetAttachment,GetHierarchy,CreateCollection,DeleteCollection,MoveCollection,FolderSync,FolderCreate,FolderDelete,FolderUpdate,MoveItems,GetItemEstimate,MeetingResponse,Search,Settings,Ping,ItemOperations,Provision,ResolveRecipients,ValidateCert
Public: OPTIONS,POST
Content-Length: 0
Cache-Control: private
Date: Fri, 25 Feb 2011 01:30:54 GMT
Server: Microsoft-IIS/7.5
X-AspNet-Version: 2.0.50727
X-Powered-By: ASP.NET



Attempting the FolderSync command on the Exchange ActiveSync session.
 The FolderSync command completed successfully.
 Additional Details
 Number of folders: 13

Attempting the initial sync to the Inbox folder. This initial sync won't return any data.
 The Sync command completed successfully.
 Additional Details
 Status: 1

Attempting to test the GetItemEstimate command for the Inbox folder.
 ExRCA successfully received the GetItemEstimate response from the server.
 Additional Details
 Estimate: 16 messages
0
Shouldn't all users have the same email signature?

You wouldn't let your users design their own business cards, would you? So, why do you let them design their own email signatures? Think of the damage they could be doing to your brand reputation! Choose the easy way to manage set up and add email signatures for all users.

 

Author Comment

by:gk2inc
ID: 34980257
Rebooted the server, did not resolved.

Removed/added exchange accounts back to iPhone did not resolve.

Checked date/time on iphones to make sure they were correct with the server, and they are to the minute identical to the server.

Hard reset on the iPhone, still not resolved.

What could this be?

0
 

Author Comment

by:gk2inc
ID: 34982476
SO I found this article http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/exchangesvrmobility/thread/321eae51-9cbd-4a5e-85c1-68d8f7b523c3?prof=required which seems to help most people. I am unable to follow the directions because:

When I try the above using my information, I get a identity "cannot be found on servername".

When I go into the exchange management console, I cannot remote the default accepted domain name because a email address policy is tied to it.  When I try and remove the email policy, I don't have an option to remove the default policy.

We have updated our server with every hotfix, patch, etc from windows update site.  I need help with is affected 40 users and executives of a company.
0
 

Author Comment

by:gk2inc
ID: 34982892
I removed the entry to the default email address policy, which allowed me to remove the default accepted domain name, rebooted server but still not working.
0
 

Accepted Solution

by:
gk2inc earned 0 total points
ID: 34987936
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/exchangesvrmobility/thread/321eae51-9cbd-4a5e-85c1-68d8f7b523c3?prof=required

Microsoft said the above article was in fact the right steps to follow to resolve my issue.  We had to go one step further and remove the default policies as they were correct, but there was some CACHED information stored causing this.  Once default policies were removed and created, exchange services restarted issues were resolved.
0
 

Author Closing Comment

by:gk2inc
ID: 35025190
This resolved my issues.
0

Featured Post

How to improve team productivity

Quip adds documents, spreadsheets, and tasklists to your Slack experience
- Elevate ideas to Quip docs
- Share Quip docs in Slack
- Get notified of changes to your docs
- Available on iOS/Android/Desktop/Web
- Online/Offline

Join & Write a Comment

Utilizing an array to gracefully append to a list of EmailAddresses
ADCs have gained traction within the last decade, largely due to increased demand for legacy load balancing appliances to handle more advanced application delivery requirements and improve application performance.
In this video we show how to create a Distribution Group in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >>…
In this video we show how to create an Accepted Domain in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Ac…

760 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

16 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now