Solved

Netbackup Error "Network Read Failed(42)" When Backing up Exchange 2010

Posted on 2011-02-24
6
5,823 Views
Last Modified: 2012-05-11
We have just implimented Exchange 2010 on two Windows 2008 R2 servers in a DAG cluster.  The servers are at different sites, the server at our main site is connected to our Equallogic iSCSI SAN while the server at our other site has local SCSI disks.  

We are using Netbackup 7.0.1 and when I initially setup the backups of Exchange with Netbackup it worked fine.  We have recently migrated our mail into Exchange and now we are having problems with the backup of the server at our main site, the backups are failing with a "network read failed(42)" error.

If anyone has any ideas on what may be causing this I would apprecaite them.

Thanks

Here is the information from Netbackup:

First Job (that creates the snapshot):
19/02/2011 1:04:18 PM - requesting resource Windows-DDR1
19/02/2011 1:04:18 PM - requesting resource cypress.NBU_CLIENT.MAXJOBS.EMPIRE
19/02/2011 1:04:18 PM - requesting resource cypress.NBU_POLICY.MAXJOBS.Exchange
19/02/2011 1:04:19 PM - granted resource cypress.NBU_CLIENT.MAXJOBS.EMPIRE
19/02/2011 1:04:19 PM - granted resource cypress.NBU_POLICY.MAXJOBS.Exchange
19/02/2011 1:04:19 PM - granted resource MediaID=@aaaam;Path=\\192.168.1.10\backup\Netbackup\Windows;MediaServer=cypress
19/02/2011 1:04:19 PM - granted resource Windows-DDR1
19/02/2011 1:04:20 PM - estimated 0 Kbytes needed
19/02/2011 1:04:20 PM - begin Parent Job
19/02/2011 1:04:20 PM - begin Unknown Type, Step By Condition
Status 0
19/02/2011 1:04:20 PM - end Unknown Type, Step By Condition; elapsed time: 00:00:00
19/02/2011 1:04:20 PM - begin Unknown Type, Read File List
Status 0
19/02/2011 1:04:20 PM - end Unknown Type, Read File List; elapsed time: 00:00:00
19/02/2011 1:04:20 PM - begin Unknown Type, Create Snapshot
19/02/2011 1:04:20 PM - started
19/02/2011 1:04:21 PM - started process bpbrm (16260)
19/02/2011 1:04:25 PM - begin Create Snapshot
19/02/2011 1:05:00 PM - Info bpbrm(pid=16260) from client EMPIRE: TRV - snapshot preparation successful    
19/02/2011 1:32:35 PM - Error bpbrm(pid=16260) from client EMPIRE: ERR - Send bpfis state from cypress failed. status = 25
19/02/2011 1:32:35 PM - end Create Snapshot; elapsed time: 00:28:10
19/02/2011 1:32:38 PM - end writing
Status 0
19/02/2011 1:32:38 PM - end Unknown Type, Create Snapshot; elapsed time: 00:28:18
19/02/2011 1:32:38 PM - begin Unknown Type, Policy Execution Manager Preprocessed
Status 42
19/02/2011 1:38:26 PM - end Unknown Type, Policy Execution Manager Preprocessed; elapsed time: 00:05:48
19/02/2011 1:38:26 PM - begin Unknown Type, Stop On Error
Status 0
19/02/2011 1:38:26 PM - end Unknown Type, Stop On Error; elapsed time: 00:00:00
19/02/2011 1:38:26 PM - begin Unknown Type, Delete Snapshot On Exit
19/02/2011 1:38:26 PM - begin Unknown Type, Delete Snapshot On Exit
19/02/2011 1:38:26 PM - started process bpbrm (18212)
19/02/2011 1:38:49 PM - end writing
Status 0
19/02/2011 1:38:49 PM - end Unknown Type, Delete Snapshot On Exit; elapsed time: 00:00:23
Status 42
19/02/2011 1:38:49 PM - end Unknown Type, Delete Snapshot On Exit; elapsed time: 00:00:23
network read failed(42)

Second Job (that performs the backup and is called by the first job):
19/02/2011 1:38:02 PM - requesting resource Windows-DDR1
19/02/2011 1:38:02 PM - requesting resource cypress.NBU_CLIENT.MAXJOBS.EMPIRE
19/02/2011 1:38:02 PM - requesting resource cypress.NBU_POLICY.MAXJOBS.Exchange
19/02/2011 1:38:02 PM - granted resource cypress.NBU_CLIENT.MAXJOBS.EMPIRE
19/02/2011 1:38:02 PM - granted resource cypress.NBU_POLICY.MAXJOBS.Exchange
19/02/2011 1:38:02 PM - granted resource MediaID=@aaaam;Path=\\192.168.1.10\backup\Netbackup\Windows;MediaServer=cypress
19/02/2011 1:38:02 PM - granted resource Windows-DDR1
19/02/2011 1:38:02 PM - estimated 0 Kbytes needed
19/02/2011 1:38:02 PM - started process bpbrm (16644)
19/02/2011 1:38:09 PM - connecting
19/02/2011 1:38:12 PM - connected; connect time: 00:00:03
19/02/2011 1:38:18 PM - Warning bptm(pid=16556) could not set TCP_NODELAY on socket 532, h_errno = 10038  
19/02/2011 1:38:19 PM - Warning bptm(pid=17804) could not set non-blocking on socket 532, An operation was attempted on something that is not a socket.
19/02/2011 1:38:19 PM - Error bptm(pid=17804) socket operation failed - 10038 (at child.c.1294)      
19/02/2011 1:38:19 PM - Error bptm(pid=17804) unable to perform read from client socket, connection may have been broken
19/02/2011 1:38:19 PM - begin writing
19/02/2011 1:38:26 PM - end writing; write time: 00:00:07
network read failed(42)
0
Comment
Question by:Shane0
  • 5
6 Comments
 
LVL 5

Expert Comment

by:ccns
ID: 34974285
i know it may be a pain, but have your tried uninstalling and resinstalling netbackup?
could be soem corrupted files..
someone had the smae issue you were having here is the resolution :


I uninstalled the client completely. Deleted all references to NetBackup in the registry, and re-installed the client. I rebooted the box between each step to keep it clean. It now works perfectly.
0
 

Author Comment

by:Shane0
ID: 34974782
I haven't tried that yet, I'll give it a try.
0
 

Author Comment

by:Shane0
ID: 34975455
Uninstalling and reinstalling the client didn't work unfortunately.
0
How your wiki can always stay up-to-date

Quip doubles as a “living” wiki and a project management tool that evolves with your organization. As you finish projects in Quip, the work remains, easily accessible to all team members, new and old.
- Increase transparency
- Onboard new hires faster
- Access from mobile/offline

 

Accepted Solution

by:
Shane0 earned 0 total points
ID: 35010378
I was able to fix this by removing two registry keys on my Netbackup server:

Remove the following registry keys from, [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AFD\Parameters],
"DefaultSendWindow"=dword:00040000
"DefaultReceiveWindow"=dword:00040000
The AFD key specifies parameters for the kernel mode driver Afd.sys which is used to support Windows socket applications.  
The "DefaultSendWindow" and "DefaultReceiveWindow" keys are not in the registry of the client, Empire.
0
 

Author Comment

by:Shane0
ID: 35010397
Backup is now successful
0
 

Author Closing Comment

by:Shane0
ID: 35045631
I worked with Support to solve this problem.
0

Featured Post

PRTG Network Monitor: Intuitive Network Monitoring

Network Monitoring is essential to ensure that computer systems and network devices are running. Use PRTG to monitor LANs, servers, websites, applications and devices, bandwidth, virtual environments, remote systems, IoT, and many more. PRTG is easy to set up & use.

Join & Write a Comment

Local Continuous Replication is a cost effective and quick way of backing up Exchange server data. The following article describes the steps required to configure Local Continuous Replication. Also, the article tells you how to restore from a backup…
Following basic email etiquette rules will help you write a professional email and achieve a good, lasting impression with your contacts.
This tutorial will walk an individual through the process of installing of Data Protection Manager on a server running Windows Server 2012 R2, including the prerequisites. Microsoft .Net 3.5 is required. To install this feature, go to Server Manager…
The video tutorial explains the basics of the Exchange server Database Availability groups. The components of this video include: 1. Automatic Failover 2. Failover Clustering 3. Active Manager

746 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

11 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now