• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 2251
  • Last Modified:

The Address List service is not running

Hi

About an hour ago, we had an issue where we couldn't move mailboxes between Exchange 2007 servers. The error message was: the address list service on the server Exch2007Mailbox1 is not running. The Exchange server address list failed to respond.

I checked forums and the problem seemed to be fixed by restarting the MS Exchange Sys Attendant (SA), which I did and it did fix it!

Does anyone know WHY this would fix and it any possible causes?
0
neil4933
Asked:
neil4933
  • 2
1 Solution
 
Joseph KingCommented:
Apparently SA stopping is a known bug. Address list service is part of the SA service. In 2010 they are separate services.

Are you full patched (service packs and rollup? I believe Exchange is on service pack 3, rollup 2.
0
 
neil4933Author Commented:
Hi Joking

The SA didn't actually stop, it had to be restarted....

We're not fully patched yet, but I'm curious how this happened on three A/A/P cluster at the same time?
0
 
Joseph KingCommented:
I've read it was some kind of timing bug - but that it has been patched.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Free Tool: ZipGrep

ZipGrep is a utility that can list and search zip (.war, .ear, .jar, etc) archives for text patterns, without the need to extract the archive's contents.

One of a set of tools we're offering as a way to say thank you for being a part of the community.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now