Solved

Error Code 500 on connecting to web service

Posted on 2011-03-01
3
573 Views
Last Modified: 2012-05-11
Got a strange one.  I have passed data to a servicer in the past.  they recently updated their system to use restful webservices.  We changed our system to communicate with them using SOAP Protocol and have the following situation:  If I run this normally, I get the error--

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; MDDR; InfoPath.2; .NET4.0C; .NET4.0E; OfficeLiveConnector.1.5; OfficeLivePatch.1.3)
Timestamp: Tue, 1 Mar 2011 14:00:21 UTC


Message: Sys.WebForms.PageRequestManagerServerErrorException: An unknown error occurred while processing the request on the server. The status code returned from the server was: 500
Line: 4723
Char: 21
Code: 0
URI: https://aw.spectercorp.com/ScriptResource.axd?d=MrnWiMIKYPKYCjnYmW1ltKhtFkknmg0_O4tgUF_N6KzGROgQjU3KevAG1KcpXlPRq27o5zsP8CrPRM3dYs0Bq8HmOpzpJGiYerX5W-zMa-41&t=ffffffffd5a8ec1b

  If I run it through debug mode in VS2007, It works like a charm.  Any ideas?
0
Comment
Question by:fredstov
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
3 Comments
 
LVL 18

Accepted Solution

by:
ChetOS82 earned 500 total points
ID: 35007533
They changed to REST web services and you changed to SOAP?

The error you are getting means that your UpdatePanel couldn't be updated, but you need to look at the exact contents of the error to diagnose the problem. I would use Fiddler or Wireshark to determine exactly what the server is returning.
0
 

Author Comment

by:fredstov
ID: 35007825
They gave us 3 ways to work with their service-XML, SOAP or JSON.  SOAP was the only one that worked for us.  This update panel is within an ajax tab control.  My biggest concern is why it works in debug mode but not live.
0
 

Author Closing Comment

by:fredstov
ID: 35029604
this worked perfectly.  fiddler isolated the problem in the Web config.
0

Featured Post

Stressed Out?

Watch some penguins on the livecam!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

ASP.Net to Oracle Connectivity Recently I had to develop an ASP.NET application connecting to an Oracle database.As I am doing it first time ,I had to solve several problems. This article will help to such developers  to develop an ASP.NET client…
Introduction This article shows how to use the open source plupload control to upload multiple images. The images are resized on the client side before uploading and the upload is done in chunks. Background I had to provide a way for user…
If you're a developer or IT admin, you’re probably tasked with managing multiple websites, servers, applications, and levels of security on a daily basis. While this can be extremely time consuming, it can also be frustrating when systems aren't wor…
Do you want to know how to make a graph with Microsoft Access? First, create a query with the data for the chart. Then make a blank form and add a chart control. This video also shows how to change what data is displayed on the graph as well as form…

691 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question