Solved

MAPI Settings Error When Doing clean BES 5.0.2 install for Google Apps BES Connector Sync

Posted on 2011-03-03
4
1,527 Views
Last Modified: 2012-05-11
I am doing a fresh install (new server) that will be my Google Apps BES Server.  
I am past the BlackBerry CAL and SRP Stage.
I am at the MAPI Settings page.

In older days you could put in false settings in the Exchange Server Information screen and proceed. However, with this version, I get

"MAPI SETTINGS:  an unexpected error occurred. Refer to the installation log file for more information".

My next step is "Administrative Settings" followed by "Active Directory settings"...  so this is the latter part of the install.

I twill not proceed on NEXT.. just keeps going back to the erorr.
0
Comment
Question by:TrialWorks
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
4 Comments
 
LVL 2

Expert Comment

by:Xav720
ID: 35029596
can you open the installation log and post the error in there thanks
0
 
LVL 2

Author Comment

by:TrialWorks
ID: 35029637
Looking for the log... C:\Program Files (x86)\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\Logs\Installer   has stuff but nothing with logs from this hour (where i hit the error).

I think the reason for the error is simple, it wants a REAL exchange server value.  My problem is I don't have such thing.. so , i think, one of two things is true
- something along the way did not register as intended and therefore it is forcing me to do this step (I did follow Google install docs step by step)
- cancel the install at this point and pretend I am done, since the rest is non essential...

0
 
LVL 2

Accepted Solution

by:
TrialWorks earned 0 total points
ID: 35031063
Figured it out...
So instructions were
- Install Outlook
- Install Google Connector
- Config Google Connector
- Install BES <<--- could not complete
- Add Users

The real instructions are
- Install Outlook
- Install Google Connector
- Config Google Connector
- Install BES as far as you can
- Hit MAPI errors during Exchange Server portion (not the mapi error in the beginning)
- Cancel out
- Run Google Connector again, configure it again, profiles will be gone!
- Run BES Setup, finish off.
- Add Users
0
 
LVL 2

Author Closing Comment

by:TrialWorks
ID: 35067815
Figured out the issue myself
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

The biggest nightmare for any Exchange Server Administrator is to keep the server running without any issue. But the problems often come and they need to be resolved efficiently and timely. Here are important troubleshooting points: Define the Pr…
We are happy to announce a brand new addition to our line of acclaimed email signature management products – CodeTwo Email Signatures for Office 365.
The purpose of this video is to demonstrate how to set up Lists in Mailchimp. This will be demonstrated using a Windows 8 PC. Mailchimp will be used. Log into your Mailchimp account. : Click on Lists. Click on Create List Button : Choose the desi…
Sending a Secure fax is easy with eFax Corporate (http://www.enterprise.efax.com). First, just open a new email message. In the To field, type your recipient's fax number @efaxsend.com. You can even send a secure international fax — just include t…

695 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question