Solved

x 4 /RAID PCIe slot Mac Pro

Posted on 2011-03-08
7
663 Views
Last Modified: 2016-12-08
Hi
Could anyone tell me if this port is the best port to install and ATTO ExpressSAS H680 card or doesn't it matter?
I've had it installed in port 3 but for some reason when I attach an infortrend storage unit (with a 22tb RAID 5 configured) the volumes either do not mount or I get a kernal panic.

Thanks
0
Comment
Question by:smiffy07
  • 4
  • 3
7 Comments
 
LVL 47

Expert Comment

by:dlethe
ID: 35068933
The slot shouldn't cause a kernel panic.  If you are running latest BIOS on the controller & drivers, then call Atto.  This is a firmware/driver bug
0
 

Author Comment

by:smiffy07
ID: 35069035
Hi
Thought as much, I actually think it's to do with the RAID. It will not mount at all or even show in disk utility although the ATTO configuration app does show the card is present and the the Infortrend unit is recognised.
I have also stuck an LSI card in a PC and configured to see if will show a volume but nothing!

I have since deleted the LUN mapping and logical drive setup on the infortrend and in the process of creating a new RAID 5 configuration.
0
 
LVL 47

Expert Comment

by:dlethe
ID: 35069057
I would stick the Atto in a windows or LINUX PC and configure it there first.
0
New My Cloud Pro Series - organize everything!

With space to keep virtually everything, the My Cloud Pro Series offers your team the network storage to edit, save and share production files from anywhere with an internet connection. Compatible with both Mac and PC, you're able to protect your content regardless of OS.

 

Accepted Solution

by:
smiffy07 earned 0 total points
ID: 35069069
Will do, thanks. I will leave the infortrend to rebuild the RAID config.
0
 
LVL 47

Expert Comment

by:dlethe
ID: 35069794
Right, the infortrend is on it's own and will continue the rebuild
0
 

Author Comment

by:smiffy07
ID: 35117321
Mac Pro server and Infortrend are now happy and working fine.
0
 

Author Closing Comment

by:smiffy07
ID: 35154519
Raid rebuilt and working fine.
0

Featured Post

Is Your Active Directory as Secure as You Think?

More than 75% of all records are compromised because of the loss or theft of a privileged credential. Experts have been exploring Active Directory infrastructure to identify key threats and establish best practices for keeping data safe. Attend this month’s webinar to learn more.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

What's a UDID? If you're involved in developing, testing, or even reviewing an iOS application that's in beta, then at some point you may need to know the UDID for any iOS devices that you'll be testing on. What's the UDID? It stands for Unique Dev…
Create your own, high-performance VM backup appliance by installing NAKIVO Backup & Replication directly onto a Synology NAS!
This tutorial will walk an individual through the process of installing the necessary services and then configuring a Windows Server 2012 system as an iSCSI target. To install the necessary roles, go to Server Manager, and select Add Roles and Featu…
This Micro Tutorial will teach you how to reformat your flash drive. Sometimes your flash drive may have issues carrying files so this will completely restore it to manufacturing settings. Make sure to backup all files before reformatting. This w…

930 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

15 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now