• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 1620
  • Last Modified:

Sharepoint Products Configuration Failed

I've had issues creating my Sharepoint site, and want to make sure that I can run the Sharepoint Products Configuration Wizard if I have to...

Only when I run it, I get "Configuration Failed" - failed to create sample data.

Attached is the dialogue box with the error, and the log file.

Thanks in advance.

Error BoxPSCDiagnostics-3-9-2011-16-45-55.log
1 Solution
It is trying to deploy something on a web application on port 80. Did you specify port 80 anywhere? I would not specify port 80 for the central administration.
A web application with the specified port 80 was not found in the server farm is the error that pops up in the log.
Try disconnecting from farm and then reconnecting .. That should help

You can alternatively check if you have any sites in IIS for port 80, Even though sharepoint creates its own sites virtual directory and uses the port by force however you want to check if there is anything already there which may be disturbing

Note : i feel that you have somehow deleted your site in testing, Is that correct ?
simpsonatorAuthor Commented:
KoenVosters had the right solution... it fixed it straight away. Thanks :)
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Free Tool: Site Down Detector

Helpful to verify reports of your own downtime, or to double check a downed website you are trying to access.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now