Avatar of BGTSLLC
BGTSLLC
Flag for United States of America asked on

SBS2008 Domain Users Suddenly Receiving Authentication Prompt when accessing OL2007 via Exchange

Suddenly I have end-users within a domain environment being continuously prompted to type in their UserID/Password when accessing Outlook 2007.

Using SBS 2008, Exchange 2007 SP1, Outlook Anywhere.  Majority are OL2007, 1x is OL2010, 1x 2003.

It's been working fine and with NO issue until today.  I've tried/checked the following:

1.  EWS directory in IIS to ensure Windows Authentication was enabled.
2.  Under IIS directory; ensuring that the certificate was Accepted versus Ignored.
3.  Switching from Basic to NTLM Authentication on Server and Client Machine.
4.  Removing the need to access via Exchange HTTP Proxy altogether.
5.  Renamed the folder under %userprofile%\appdata\roaming\microsoft\protect.

I did notice that the PC's with Windows 7 updated to SP1 but we've got some XPSP3 machines so that isn't the issue.

No joy either way.  Any suggestions?

ExchangeMicrosoft ApplicationsWindows Server 2008

Avatar of undefined
Last Comment
BGTSLLC

8/22/2022 - Mon
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Felix Leven

THIS SOLUTION ONLY AVAILABLE TO MEMBERS.
View this solution by signing up for a free trial.
Members can start a 7-Day free trial and enjoy unlimited access to the platform.
See Pricing Options
Start Free Trial
GET A PERSONALIZED SOLUTION
Ask your own question & get feedback from real experts
Find out why thousands trust the EE community with their toughest problems.
BGTSLLC

ASKER
This led me in the right direction.  The initial rollup 9 didn't work but applying rollup 5 and/or 10 resolved the issue.

Thanks again!
Experts Exchange has (a) saved my job multiple times, (b) saved me hours, days, and even weeks of work, and often (c) makes me look like a superhero! This place is MAGIC!
Walt Forbes