Solved

Blackberry Express Installation for Domino not working

Posted on 2011-03-10
5
617 Views
Last Modified: 2013-12-18
I'm looking at a BESX installation that hasn't worked. It's on a Windows 2K8 server, Lotus Domino 8.5.2 Server and BESX 5.0.2.

I've tried to uninstall it, but when installing it again it seems to only ask half the questions. The guy that originally installed it said that he "might" have selected "POP" rather than "notes" in one of the options! I can't seem to come across that option on the reinstall.

Before I uninstalled it, we could login using the Web Admin login, but not see any users to add to the BESX. Search didn't return any. I uninstalled and reinstalled and now the Web Admin is giving me "Error 118 (net::ERR_CONNECTION_TIMED_OUT): The operation timed out."

I can see all the blackberry services and the Domino service are started, but no go!

Bit lost. What do I try to get this working and some users registered?

Thanks
0
Comment
Question by:Sam654
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
5 Comments
 
LVL 25

Accepted Solution

by:
RobMobility earned 250 total points
ID: 35093209
Hi,

Check task manager and see what the BAS-AS is using - if it's around 300 - 500K, it's probably running OK. If it's less than 100K, there is a problem.

Regards,


RobMobility.
0
 
LVL 10

Assisted Solution

by:doninja
doninja earned 250 total points
ID: 35094023
Couple of bits,

Make surte that software is installed using the same accoutn as the service.
In Domino server make sure DIIOP is strated and in the server document the servers full fully qualified domain name is stated and is the same as Blackberry install is looking for.

Make sure that the local SQL is started and connecting.

0
 
LVL 7

Author Comment

by:Sam654
ID: 35101816
RobMobility
BAS-AS.exe *32 was around 96,000k for a bit and now as I'm watching it, it's steadily climbing to... oh, it's gone! Disappeared. It got to about 350,000k. Humm, I was restarting the Domino server at the time, so maybe it was low while the Domino server was restarting and then started to climb as the Domino server was coming up.
Hang on! It's back. Started at 94,000k and is climbing again, will see how far it gets. Using about 25 CPU. 180,000k, 240,000k, 300,000k and it's gone again! This is quite amusing ;-) Okay, so I've had the task manager processes ordered by name the whole time, so it's the first in the list and should stay there.
And it's back again. It's running under the UserName Administrator rather than System, should I change it to run under system somehow? How do I do that?

doninja
The person that first installed it created a new user, gave that user admin rights and installed it using that. I logged on as administrator (same as when installing Domino) and uninstalled it, rebooted and installed it. So all under administrator.
SQL is started and running. When I do the Test in the Blackberry server configurator thing, it says it's fine.
The Fully Qualified domain name is stated and correct in the Domino Server document and the same as what BESX should be looking for.
DIIOP... humm. There is no mention of DIIOP in the notes.ini although there are the following lines.

RIMDataPath=BES
RIMForceSaveInSent=0
RIMSRPPortDispatcher=5096

This is the server doc DIIOP entry.
I don't see anything DIIOP related when I do a show tasks on the server console. How do I rectify this, it seems like it could be a problem.
 Server Doc DIIOP
0
 
LVL 7

Author Comment

by:Sam654
ID: 35102062
I typed and got the following from the server console.

Tell diiop show config
The diiop task either does not exist or does not accept "Tell" commands.

How do I add this in. The help isn't very helpful here. It just says it needs to be done in the notes.ini, but doesn't say what to enter. I'm not sure of the port name or port number!
0
 
LVL 7

Author Closing Comment

by:Sam654
ID: 35114527
Thanks for the help guys, although it actually took another complete uninstall and then a complete resinstall to work, I feel like I've learnt a fair amount from following up the leads you provided.

I'm still having problems with Domino Address formatting in notes if either of you know anything about that. Again it *should* be easy!

http://www.experts-exchange.com/Software/Office_Productivity/Office_Suites/Lotus_SmartSuite/Lotus_Notes/Q_26876710.html
0

Featured Post

Free Tool: IP Lookup

Get more info about an IP address or domain name, such as organization, abuse contacts and geolocation.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Have you ever wondered if there is a way to get a message delivery receipt without interrogating the BlackBerry log files or using the Resource Kit tools? It is possible using this tip: When troubleshooting whether a BlackBerry is receiving email…
This article covers general Notes 8.5 troubleshooting information including recreating the Notes\Data folder.
This is a high-level webinar that covers the history of enterprise open source database use. It addresses both the advantages companies see in using open source database technologies, as well as the fears and reservations they might have. In this…
In this video we outline the Physical Segments view of NetCrunch network monitor. By following this brief how-to video, you will be able to learn how NetCrunch visualizes your network, how granular is the information collected, as well as where to f…

696 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question