Sharepoint 2010 workflow not doing anything

Posted on 2011-03-15
Medium Priority
Last Modified: 2012-08-13
I'm working on a workflow to populate a form based on data from an email. I just ran a test and even though it says completed on the Workflow Status page, there's nothing logged in the history. The first item of the workflow is to log something to the history list, so even if the workflow is failing, I should still see that.

I looked at the files in the workflow folder on my site and I noticed that there is no xoml.rules file unlike all the other workflows I have on my site. Is that the source of my problem?

This particular workflow is a bit of a bear - over 130 variables - so I'm not keen on starting from scratch.

Any ideas?
Question by:steam23
  • 3
  • 2

Expert Comment

ID: 35144654
please develope a visual studio workflow and add a breakpoint on "onworfkloeactivated event". implemented your functionality

Author Comment

ID: 35147469
Hi. I confess, I'm not to familiar with visual studio. I'm developing the workflow in Sharepoint Designer 2010.  I don't currently have access to Visual Studio, is it possible to add the breakpoint you mention using SPD?

Accepted Solution

navdeepmadan earned 2000 total points
ID: 35148668
Please check the ULS logs while execution of the workflow. it will provide you the internal error mesage why it didn't ececuted.

Assisted Solution

steam23 earned 0 total points
ID: 35165041
I figured it out. Nothing was showing up i the logs, so I recreated the workflow from scratch. Then I noticed another workflow I was working on didn't seem to be updating when I changed it either. After some quick searching i found http://b3no.wordpress.com/2008/09/09/workflow-not-updating-using-sharepoint-designer/ . Apparently, the WebsiteCache for SPD gets corrupted on occasion and needs to be cleared. This manifests as the workflows not updating from the client to the server properly. In my case, the workflow that was was runnig was an earlier version that all I had done so far had been to declare my variables.

Author Closing Comment

ID: 35196576
You sent me on the right direction. As soon as I saw nothing in the ULS logs, I knew there had to be something else going on.

Featured Post

Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

I recently came across an issue with a MOSS 2007 deployment where access into some sub-sites were denied, even for the MOSS farm administrators. A bit of background to the setup of this MOSS farm; this was a three server setup, consisting of a fr…
I used to be SharePoint evangelist in our company, so my Outlook always full of questions about how to do this, or where I can find that. One day I found such an email with the following question: "how to attach 3-State workflow (one of the workflow…
Watch the video of Kernel Migrator for SharePoint, which demonstrate the process easily of migration from SharePoint to SharePoint, OneDrive for Business & Google Drive servers, Public Folder to SharePoint, File Server to SharePoint. The tool has va…
Through the video, you can check the migration process of Outlook PST file to PDF. Kernel for Outlook to PDF tool can convert Outlook emails with all attributes like Subject, To, From, Cc, Bcc and other folders such as Inbox, Outbox, Sent Items, Jun…

607 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question