Solved

Microsoft ISA 2006 Blocking files from SharePoint.

Posted on 2011-03-16
7
603 Views
Last Modified: 2012-05-11
External users are unable to open documents from SharePoint, When a document is opened SharePoint asks for authentication and then loads the ISA connection screen in a word document.
I have attached the screen shot of this error.
If an external user users a VPN and then loads SharePoint everything loads ok. I believe this is a problem with ISA blocking connections to SharePoint. When setting up ISA I used a standard SharePoint publishing rule with no SSL.
Everything else works fine but opening documents.  

Sharepoint-problems1.xlsx
0
Comment
Question by:DanJEvans
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 2
7 Comments
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 35148150
Do you enable link translation on publish rule ?
0
 

Author Comment

by:DanJEvans
ID: 35148545
Yes this is enabled. Http:\/\/example.com to http:\/\/example.com
0
 

Accepted Solution

by:
DanJEvans earned 0 total points
ID: 35149865
I have managed to solve this problem; it seems that the fault was with office 2010 and basic authentication. Apparently office 2010 does not support basic authentication with SharePoint so I have added the following registry key and its now working fine.  

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Common\Internet, add a  DWORD called  BasicAuthLevel with a value = 2

 
0
Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 

Author Comment

by:DanJEvans
ID: 35149900
I have managed to solve this problem; it seems that the fault was with office 2010 and basic authentication. Apparently office 2010 does not support basic authentication with SharePoint so I have added the following registry key and its now working fine.  

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Common\Internet, add a  DWORD called  BasicAuthLevel with a value = 2
0
 

Author Comment

by:DanJEvans
ID: 35152122
sorted
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Suliman Abu Kharroub
ID: 35152452
Glad to hear that...

Thanks for sharing.
0
 

Author Closing Comment

by:DanJEvans
ID: 35178791
This is now working fine.
0

Featured Post

Creating Instructional Tutorials  

For Any Use & On Any Platform

Contextual Guidance at the moment of need helps your employees/users adopt software o& achieve even the most complex tasks instantly. Boost knowledge retention, software adoption & employee engagement with easy solution.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Pimping Sharepoint 2007 without Server-Side Code Part 1 One of my biggest frustrations with Sharepoint 2007 in the corporate world is that while good-intentioned managers lock down the more interesting capabilities of Sharepoint programming in…
There are several problems reported according slow link speeds or poor performance in TMG 2010, UAG 2010 or ISA 2006. I want to collect here some of the common issues together to give a brief overview what can be the reason. Nevertheless, not all of…
In this video we outline the Physical Segments view of NetCrunch network monitor. By following this brief how-to video, you will be able to learn how NetCrunch visualizes your network, how granular is the information collected, as well as where to f…
Monitoring a network: why having a policy is the best policy? Michael Kulchisky, MCSE, MCSA, MCP, VTSP, VSP, CCSP outlines the enormous benefits of having a policy-based approach when monitoring medium and large networks. Software utilized in this v…

695 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question