Solved

Workflows aren't working plain and simple

Posted on 2011-03-17
5
685 Views
Last Modified: 2012-05-11
Plain and simple, workflows aren't working.  I recently setup my CRM 4.0 about 3 months ago and had someone on my staff do all of the master file information.  Now that I have time, I am working within the system to get everything going.  

First thing, is that I tried to create a workflow that would automatically create a contact upon the creation of a new account called "Receiving" didn't work.  

So, I decided to just do something silly and create a work flow that when a new account is added, just put something stupid in the WebSite field for testing, doesn't work.

Basically, my WF's are trying to fire but they choose to remain in a Status Reason of "Waiting".   Waiting for what, I have no clue.

I've confirmed that the "Microsoft CRM Asynchronous Processing Service" is running and I have restarted it now 10 times.  

I see no event logs saying anything bad or negative regarding CRM.   So, I'm kinda at a lose here to diagnose this issue.  
0
Comment
Question by:chrisryhal
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 2
5 Comments
 
LVL 27

Expert Comment

by:Chinmay Patel
ID: 35161882
Hi chrisryhal,

There are many other factors which can render WFs to be in waiting state.

I recommend you follow this article : http://support.microsoft.com/kb/907490 and setup tracing so that we can see detailed logs.

Once you get the log files. Try to run your workflow again and upload the logs here.

Regards,
Chinmay
0
 
LVL 2

Author Comment

by:chrisryhal
ID: 35182178
Chinmay,

Back on this today.  Will do what you have asked and get the results back ASAP
0
 
LVL 2

Author Comment

by:chrisryhal
ID: 35192162
Ok, looks like this is what we got.    Kinda strange message considering the way I get to the CRM system is http://crm.<domain>.com:5555

Everything else in CRM works perfect.


# CRM Tracing Version 2.0
# LocalTime: 2011-03-22 13:37:00.1
# Categories:
# CallStackOn: No
# ComputerName: WIN-H719QSEN48N
# CRMVersion: 4.0.7333.3135
# DeploymentType: OnPremise
# ScaleGroup:
# ServerRole: AppServer, AsyncService, DiscoveryService, WebService, ApiServer, HelpServer, DeploymentService

[2011-03-22 13:37:00.1] Process:CrmAsyncService |Organization:6668dbff-1bb6-4132-a432-cb46325c0b02 |Thread:    4 |Category: Platform.Async |User: 00000000-0000-0000-0000-000000000000 |Level: Error | AsyncOperationCommand.Execute
>Exception while trying to execute AsyncOperationId: {B5D665F6-AA54-E011-A1F2-0018E7087767} AsyncOperationType: 1 - System.Net.WebException: The remote name could not be resolved: 'http'
   at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream(TransportContext& context)
   at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream()
   at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.Invoke(String methodName, Object[] parameters)
   at Microsoft.Crm.SdkTypeProxy.CrmService.Retrieve(String entityName, Guid id, ColumnSetBase columnSet)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.SdkTypeProxyCrmServiceWrapper.Retrieve(String entityName, Guid id, ColumnSetBase columnSet)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.SdkPluginDescriptionProvider.GetPluginTypeDescription(Guid pluginTypeId, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Caching.PluginTypeCacheLoader.LoadCacheData(Guid key, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Caching.CrmMultiOrgCache`2.CreateEntry(TKey key, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Caching.CrmSharedMultiOrgCache`2.LookupEntry(TKey key, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Caching.PluginTypeCache.LookupEntry(Guid pluginTypeId, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.AsyncOperationCommand.GetPluginType(Guid pluginTypeId)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.EventOperation.InternalExecute(AsyncEvent asyncEvent)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.AsyncOperationCommand.Execute(AsyncEvent asyncEvent)
[2011-03-22 13:37:48.8] Process:CrmAsyncService |Organization:6668dbff-1bb6-4132-a432-cb46325c0b02 |Thread:   21 |Category: Platform.Async |User: 00000000-0000-0000-0000-000000000000 |Level: Error | AsyncOperationCommand.Execute
>Exception while trying to execute AsyncOperationId: {B5D665F6-AA54-E011-A1F2-0018E7087767} AsyncOperationType: 1 - System.Net.WebException: The remote name could not be resolved: 'http'
   at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream(TransportContext& context)
   at System.Net.HttpWebRequest.GetRequestStream()
   at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.Invoke(String methodName, Object[] parameters)
   at Microsoft.Crm.SdkTypeProxy.CrmService.Retrieve(String entityName, Guid id, ColumnSetBase columnSet)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.SdkTypeProxyCrmServiceWrapper.Retrieve(String entityName, Guid id, ColumnSetBase columnSet)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.SdkPluginDescriptionProvider.GetPluginTypeDescription(Guid pluginTypeId, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Caching.PluginTypeCacheLoader.LoadCacheData(Guid key, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Caching.CrmMultiOrgCache`2.CreateEntry(TKey key, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Caching.CrmSharedMultiOrgCache`2.LookupEntry(TKey key, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Caching.PluginTypeCache.LookupEntry(Guid pluginTypeId, IOrganizationContext context)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.AsyncOperationCommand.GetPluginType(Guid pluginTypeId)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.EventOperation.InternalExecute(AsyncEvent asyncEvent)
   at Microsoft.Crm.Asynchronous.AsyncOperationCommand.Execute(AsyncEvent asyncEvent)
0
 
LVL 27

Accepted Solution

by:
Chinmay Patel earned 500 total points
ID: 35208419
Alright seems this link might hold the answer :
http://social.microsoft.com/Forums/en/crmdevelopment/thread/9369fc70-cfe9-4ba2-b469-5558ce80f6d9

Also if you have configured IFD, there is a chance that it has not reflected in your configuration.

Try the link given above and we'll see how it goes.

Regards,
Chinmay.
0
 
LVL 2

Author Comment

by:chrisryhal
ID: 35212697
Chinmay,

I simply reinstalled and it worked.  Don't know why, but the link you gave me was very useful in the IFD part.  Thank you again for your responses.
0

Featured Post

Salesforce Has Never Been Easier

Improve and reinforce salesforce training & adoption using WalkMe's digital adoption platform. Start saving on costly employee training by creating fast intuitive Walk-Thrus for Salesforce. Claim your Free Account Now

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This is a walkthrough guide I wrote whilst upgrading my on-premise MS Dynamics CRM 3.0 deployment to 4.0. This covers the actual installation of the product to a working level for my system, I ran into a lot of issues that the steps below fixed so h…
Desired Skill Set for Microsoft Dynamics CRM Technical Resources – Part II
NetCrunch network monitor is a highly extensive platform for network monitoring and alert generation. In this video you'll see a live demo of NetCrunch with most notable features explained in a walk-through manner. You'll also get to know the philos…
This tutorial will teach you the special effect of super speed similar to the fictional character Wally West aka "The Flash" After Shake : http://www.videocopilot.net/presets/after_shake/ All lightning effects with instructions : http://www.mediaf…

630 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question