Solved

SBS 2008 - Loosing internet connection after every reboot

Posted on 2011-03-18
8
802 Views
Last Modified: 2012-05-11
Every time the server needs to reboot, i have to run the connection wizard to get back on line.. how can i fix this?
0
Comment
Question by:Steve_02767
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 4
  • 3
8 Comments
 
LVL 3

Expert Comment

by:dtrance
ID: 35167567
Are you really losing internet connectivity?  Try firefox ....
0
 

Author Comment

by:Steve_02767
ID: 35167941
yes it does, exchange can not connect after also. After you run the wizard it is back up online
0
 
LVL 77

Accepted Solution

by:
Rob Williams earned 500 total points
ID: 35167958
Make sure you are not loosing the default gateway. There is a known issue of this occurring on SBS 2008 as per:
http://blogs.technet.com/b/sbs/archive/2010/04/22/you-may-lose-the-default-gateway-on-sbs-2008-every-time-you-reboot.aspx
0
Comparison of Amazon Drive, Google Drive, OneDrive

What is Best for Backup: Amazon Drive, Google Drive or MS OneDrive? In this free whitepaper we look at their performance, pricing, and platform availability to help you decide which cloud drive is right for your situation. Download and read the results of our testing for free!

 

Author Comment

by:Steve_02767
ID: 35168071
RobWill,
     So if i  install the hot fix, i should be ok? or do i need to change the whole network?
0
 
LVL 77

Expert Comment

by:Rob Williams
ID: 35168104
Assuming the problem is you are loosing the gateway, which is fairly common, you need to install the hotfix and make the registry change. The hotfix will show for Vista. Though it is SBS 2008 compatible a lot of people have reported it will not install. In all of those cases they have tried just making the registry change  (i.e. no hotfix) and it has resolved the problem.
0
 

Author Comment

by:Steve_02767
ID: 35168213
Great i am going to try and and ill let you know
0
 

Author Comment

by:Steve_02767
ID: 35169421
The Reg change worked! thanks alot RobWill!!
0
 
LVL 77

Expert Comment

by:Rob Williams
ID: 35169484
Excellent, glad to hear. Thanks Steve_02767.
Cheers!
--Rob
0

Featured Post

Enroll in June's Course of the Month

June’s Course of the Month is now available! Experts Exchange’s Premium Members, Team Accounts, and Qualified Experts have access to a complimentary course each month as part of their membership—an extra way to sharpen your skills and increase training.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Unified and professional email signatures help maintain a consistent company brand image to the outside world. This article shows how to create an email signature in Exchange Server 2010 using a transport rule and how to overcome native limitations …
There are times when we need to generate a report on the inbox rules, where users have set up forwarding externally in their mailbox. In this article, I will be sharing a script I wrote to generate the report in CSV format.
In this video we show how to create an Accepted Domain in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Ac…
Exchange organizations may use the Journaling Agent of the Transport Service to archive messages going through Exchange. However, if the Transport Service is integrated with some email content management application (such as an antispam), the admini…

695 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question