Want to protect your cyber security and still get fast solutions? Ask a secure question today.Go Premium

x
?
Solved

Red Hat - VM - Networking - Newbie question

Posted on 2011-03-25
6
Medium Priority
?
431 Views
Last Modified: 2013-12-06
Hi,

I have been working on a Red Hat clone that once had internet access.

Suddenly the clone stopped connecting to the internet.  An earlier version of the clone still connects to the internet.

In Windows, I would know how to fix this.  I have no idea with RHE.  Any suggestions...

Thanks.
0
Comment
Question by:NYGiantsFan
  • 3
  • 2
6 Comments
 
LVL 18

Accepted Solution

by:
TobiasHolm earned 1000 total points
ID: 35214903
Hi!

Have you changed the network config in VM-host? NAT, Bridged or private net?

In Linux, open up a terminal and run this:

ifconfig

Open in new window

What's the output?

Regards, Tobias
0
 

Author Comment

by:NYGiantsFan
ID: 35215005
hi... went into terminal
typed

"ifconfig"

and this was returned
bash: ifconfig: command not found
0
 
LVL 18

Expert Comment

by:TobiasHolm
ID: 35215597
try:
/sbin/ifconfig

Open in new window

Regards, Tobias
0
Concerto's Cloud Advisory Services

Want to avoid the missteps to gaining all the benefits of the cloud? Learn more about the different assessment options from our Cloud Advisory team.

 
LVL 6

Assisted Solution

by:javeedabdul
javeedabdul earned 1000 total points
ID: 35221504
You need to be root user to run that command..
That was i think but you can give a try ..

If you have logged with your account type this

#su root
Password  xxx
/sbin/ifconfig -a

Hope this help
0
 

Author Comment

by:NYGiantsFan
ID: 35359513
I AM REALLY ANNOYED I AM BEING FORCED TO CLOSE THIS.  I HAVEN'T HAD CHANCE TO ADDRESS THEY PROBLEM YET.
0
 

Author Closing Comment

by:NYGiantsFan
ID: 35359516
i AM BEING FORCED TO CLOSE THIS QUESTION WHEN I HAVEN'T HAD TIME TO TEST YET.
0

Featured Post

Get expert help—faster!

Need expert help—fast? Use the Help Bell for personalized assistance getting answers to your important questions.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

HOW TO: Upload an ISO image to a VMware datastore for use with VMware vSphere Hypervisor 6.5 (ESXi 6.5) using the vSphere Host Client, and checking its MD5 checksum signature is correct.  It's a good idea to compare checksums, because many installat…
When rebooting a vCenters 6.0 and try to connect using vSphere Client we get this issue "Invalid URL: The hostname could not parsed." When we get this error we need to do some changes in the vCenter advanced settings to fix the issue.
Teach the user how to delpoy the vCenter Server Appliance and how to configure its network settings Deploy OVF: Open VM console and configure networking:
How to Install VMware Tools in Red Hat Enterprise Linux 6.4 (RHEL 6.4) Step-by-Step Tutorial
Suggested Courses

580 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question