Link to home
Create AccountLog in
Avatar of kbetts13
kbetts13

asked on

Linksys G Router won't connect to internet

I transferred my internet service to a different building and now my wireless router does not seem to be working.  Here is the information that comes up when I run ipconfig/all:

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Katherine Betts>ipconfig/all

Windows IP Configuration

        Host Name . . . . . . . . . . . . : katherin-00d11l
        Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
        Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
        IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
        WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
        DNS Suffix Search List. . . . . . : hsd1.il.comcast.net.
                                            hsd1.il.comcast.net.

Ethernet adapter Wireless Network Connection:

        Connection-specific DNS Suffix  . : hsd1.il.comcast.net.
        Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5005G Wireless Network Ada
pter
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-F5-73-FC-89
        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
        Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.100
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
        DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 68.87.72.134
                                            68.87.77.134
        Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, March 27, 2011 3:11:10 PM
        Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, March 28, 2011 3:11:10 PM

Ethernet adapter Local Area Connection:

        Connection-specific DNS Suffix  . : hsd1.il.comcast.net.
        Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethe
rnet NIC
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-0F-B0-8B-78-A8
        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
        Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 67.173.100.225
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.254.0
        Default Gateway . . . . . . . . . : 67.173.100.1
        DHCP Server . . . . . . . . . . . : 68.87.72.10
        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 68.87.72.134
                                            68.87.77.134
        Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, March 27, 2011 3:19:06 PM
        Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, March 29, 2011 7:46:26 PM

I followed the Linksys setup for cable modems and cloned the MAC address from my PC.  I can get a connection using just the modem and the PC, and my PC recognizes the router is putting out a signal, but I can not get an internet connection either hardwired into the router or wirelessly.  Please help!
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of Wolfhere
Wolfhere
Flag of United States of America image

Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
Avatar of kbetts13
kbetts13

ASKER

The router reset worked!  Thank you so much for your assistance
Didn't even have to follow the last part of the directions for this solution.  Very helpful and very prompt response.  Thank you so much!