ghost cast server not accepting clients

Hi,

I have a Windows 2008 R2 server, i have installed WDS and created a boot image and am able to boot the clients off of a network boot.  I have set it to load ghost and this works fine.  When i go and select ghost cast and then unicast (on the client machine that i am trying to image up) and enter the session name (which i set when i ran ghost cast server on the Windows 2008 server) it then returns the error of "unable to establish contactwith session <session name>. Check that the ghost casting server is ready to accept clients! (10030)
If anyone has any ideas they would be greatly appreciated.

cheers,

Jason

greentriangleAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Sigurdur HaraldssonSystem AdministratorCommented:
WDS and (Symantec) Ghost are not the same product. Which are you using?

0
greentriangleAuthor Commented:
Hi,

I am using wds to network boot the workstation and have set it to run ghost32.exe.  It opens up ghost fine but does not see the ghost cast server.
I have since found if I use a [Admin Edit] and run the network ghost it finds the ghost cast server all ok. I am assuming I have missed something when I have created the boot image.

Cheers

Jason
0
Sigurdur HaraldssonSystem AdministratorCommented:
It won't find the Ghost Cast server because the WDS boot is pointing the clients to the WDS server, is my guess. I wouldn't mix the two products.

Why don't you go all the way and set up WDS properly? Capture an image and then you can deploy it whenever you like.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
DavidLealCommented:
I have de same problem... have the product installed in my laptop (windows 7) and in a Server (Windows 2003) but in my laptop the Cast Server dont recive any connection. and in the client apears the same error (10030), and the USB keys was created in my laptop. When I make the sesion on the server dont have any problem.

I turned off Firewall, reinstall the ghost, but dosn't work
 
any suguestion?
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Windows Server 2008

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.