Exchange 2003 IMAP/POP3 virtual server's do not start automatically.

typically when I restart my 2003 Exchange Server, all the services start, but the exchange IMAP/POP3 virtual server's do not start automatically.  They have a little red X showing.
I keep having to go into Exchange System Manager and start the IMAP4 and POP3 VS manually, right click/start. Does anyone know whats going on and how to fix the issue?

srfrdrewAsked:
Who is Participating?
 
jaustin1Commented:
If you click Start, Run, and type services.msc and look at the actual Windows services for those two items, are they actually set to start Automatically?  If not, set them to Automatic.  I believe Exchange has those turned off by default.
0
 
srfrdrewAuthor Commented:
Yes, the actual services are set to Automatic
0
Creating Active Directory Users from a Text File

If your organization has a need to mass-create AD user accounts, watch this video to see how its done without the need for scripting or other unnecessary complexities.

 
jaustin1Commented:
Can you check the event log on the system at the time of the last system start to get a clue why they might not be starting?
0
 
srfrdrewAuthor Commented:
Found my own solution  Solutions provided by members did not work  For my issue/question
0
 
jaustin1Commented:
Please provide your solution so that others who use this service will be able to see it if they come searching for it.
0
 
srfrdrewAuthor Commented:
After looking back at what I did (or didn't do), for some strange reason after rebooting the server several times, the Vitual Servers are starting up including the POP3 which is what I was having particular issue with.  I'm not sure if running the Best Practices app for Exchange helped, but I will give Jaustin1 the points on this one.
0
 
jaustin1Commented:
I doubt the BP Analyzer would have helped, unless you followed one of its recommendations when you finished?

But if that wasn't it, I believe you can have your points refunded.  It won't hurt my feelings! :D
0
 
srfrdrewAuthor Commented:
I did do some registry fixes with the BP based on its recommnedations, but I believe that was after the services started working..
Its ok, your help was appreciated and should get awarded thusly.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.