ISA server 2006 plus web monitor 2011

few web sites are not respoding to the client request . i have check with the same identical setup withour web moniter working fine . there is no restiction on the web monitor ISA server .
one is woking other not ?

any thing to do with the DNS ?

I have add my ecternal DNS as secondary in case . do we need any secondary DNS poiting to the public dns ? we have already poiting to the local DNS . this take careo the name ?



curAsked:
Who is Participating?
 
Keith AlabasterEnterprise ArchitectCommented:
Why would you add the external DNS? Remove it again - you have alredy stated that the configs are the same, anyway having the external DNS added on a nic is not supported with ISA Server.
If you haven't already, deploy the ISA 2006 service pack 1
Run the ISA2006 best practice analyser and rectify any issues it highlights.
Re-check the failing sites with the realtime logviewer running and report the failures
If necessary, remove the GFI add-on and retest. If it fails its ISA, if it passes then its the GFI and give's you a path to follow.

0
 
Suliman Abu KharroubIT Consultant Commented:
Had you tried deferent browser ?
0
 
curAuthor Commented:
yes .still the same . router can Cashed ?
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

 
curAuthor Commented:
thank you for your comments. i have isa 2006 sp1 with windows server 2003 sp2 . that one is giving that TCP offlload issue(KB 948496) also in one ISA server .

nothing to do with the web moniter . I have 3 proxy server . one is linux and the other two ISA . i did the nslookup on the both servers(isa) only por domin is not resolving . hotmail ,yahoo every thing working well

is that the issue
0
 
Suliman Abu KharroubIT Consultant Commented:
please try to resolve that domain using external DNS like google DNS (8.8.8.8)

nslookup domainname 8.8.8.8

if that worked, then try to clear the internal DNS cache .
0
 
curAuthor Commented:
nslookup xyz.com  8.8.8.8 ? in one line
0
 
Suliman Abu KharroubIT Consultant Commented:
yes
0
 
curAuthor Commented:
I have seup  the PC without going thu. proxy  with external(public DNS) . site is working normal .
our web site hosted in ISP level . external users are OK plus internal direct connection also working fine.
how can i look for the issue now ? i did not do th dns flush . can you give me the corecct syntax for that .

Any idea on on Can I fixed this issue or setps to go in
0
 
Suliman Abu KharroubIT Consultant Commented:
is you external domain name same as internal domain name for example "domain.com" ? please open the DNS server console, look for forward lookup zone. do you have any zone with you external domain name there ? if so, you need to create A record under that zone ( www points to your website ip).
0
 
curAuthor Commented:
yes . the person who did the ad/dns name as the public one . exsample company registered name xyz.com is the local domain also. I have mx record pointing to the mail.xyz.com. how can i do that . i have an idea to create the A record . www.xyz.com poiting to the web site address on the ISP ?
0
 
Suliman Abu KharroubIT Consultant Commented:
yes from your DNS console, under domain zone, create a new A record (www) points your public website ip address.

you can get th public web site ip address using nslookup

nslookup www.domain.com 8.8.8.8
0
 
curAuthor Commented:
thank you for your info.

I got the public ip address for the web site . now i can go with the host A recrod pointing to the External ip address . I have no record poitning to the open IP address in my DNS . why we need to put this such a record ? due to the same name as the internal ?

i have attached the r record screen to comment on the creation options .Am I correct on this
Arord.bmp
0
 
curAuthor Commented:
okkkkk now thank you . i have selected that PTR record option as well. it gave me some error saying some thing can't create ? but host record alreay there . may be the reverse onr didn't create due to external ip ? may be

Any way working now

thank you
0
 
Suliman Abu KharroubIT Consultant Commented:
Glad to hear that...

you are welcome :)

If the problem solved, would you please close this question.
0
 
curAuthor Commented:
thks
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.