[Last Call] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 480
  • Last Modified:

DHCP

Hello friends,,


My scenario is this

i have two domains(old and new).as of now iam in process of transferring all roles and data to the new domain. all r fine ok...good

but the problem i face is with dhcp.i exported the conf of dhcp from old server and put it on a win 2003 server in the new domain.i assigned the new gateway & new dhcp and changed the dns domain name on the dhcp in new server.i authorize the new dhcp server and unauthorised the old one...but the clients are not getting ip address from the new dhcp server .....
0
riazambalath
Asked:
riazambalath
  • 2
1 Solution
 
CNS_SupportCommented:
You should not have the two servers on the same network.  If you have two domains and two servers, which server will they connect to??
You should leave your existing server in place until you are ready to migrate. (I assume that you did in fact want to create a new domain otherwise you would have done a migration)
You need to remove the existing workstations from the current domain, remove the existing server and replace with the new server.  You should then join all computers to the new domain.
If you must have both Servers on the network at the same time, you need to follow the above steps, then before re-introducing the old server back into the network, you need to disable, DHCP, DNS, WINS (if running).  Also make sure it doesn't have the same name.
The new server should be configured independently not an export and import from the old server.
0
 
kgpunixCommented:
Make sure that your old server should be disconnected from LAN
revert
0
 
riazambalathAuthor Commented:
Heartly Thanks Mates...trying with the solutions supplied
0
 
riazambalathAuthor Commented:
OK tried a lot of things

This is my situation now friends

The wireless clients are getting IP from the new dhcp server

Ip details for wireless network

10.2.32.1 to 10.2.32.254

subnet mask is 255.255.255.0

Default gateway in the new dhcp is 10.2.32.21

Dns is 10.2.32.20

As for the Lan Clients they are not getting IP from the new DHCP Server

IP details for lan clients:

10.2.34.1 to 10.2.34.254

subnet 255.255.255.0

gateway in the new dhcp is 10.2.32.21

dns is 10.2.32.20

Even when i assign static ip i get a message showing,the default gateway is not on the same segment that is defined by the ip address and the subnet mask.do you want to save this configuration??

After that i get a warning also

please help me guys..

thanks in advance
0

Featured Post

Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now