Replication issues when running repadmin

Posted on 2011-04-28
Last Modified: 2012-05-11

We're running a single domain, after migrating away from a situation where we had multiple sub domains. We recently went through a process of cleaning up Sites & Services, removing sites that had closed down, and decommissioning domain controllers that were no longer required/active.

SInce then, one server has been giving a replication error when you run repadmin /replsum. The output is:

SRVDC01       >60 days            1 /  61    1  (8464) Synchronization attempt failed because the destination DC is currently waiting to synchronize new partial attributes from source. This condition is normal if a recent schema change modified the partial attribute set. The destination partial attribute set is not a subset of source partial attribute set.

The server is pingable, and if we create a new users on one of the other site DCs, this server does pick it up, so replication is happening.

Can anyone suggest how I can clear this error, and get the partial attribute set (PAS) to sync with the other DCs?
Question by:bjblackmore
    LVL 21

    Expert Comment


    Author Comment


    Thanks for the reply.

    I found that post of google when I did my initial search, however after trying all of the steps, I receive other errors, such as:

    DsReplicaSync() failed with status 123 (0x7b)
    The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect

    DsReplicaSync() failed with status 8452 (0x2104)
    The naming context is in the process of being removed or is not replicated from the specified server.

    DsReplicaSync() failed with status 8445 (0x20fd)
    The replication operation encountered an object with an invalid instance type.

    Accepted Solution

    Managed to resolve this by removing the IP bridgehead from the server, deleting all of the connections to other DCs, then re-adding the IP bridgehead, then running "repadmin /kcc srvdc01" which rebuilt the connection list. When I ran repadmin /replsum again, the error did not re-present!
    LVL 4

    Expert Comment

    the server has gone stale... on the server with no replication force remove ad.  restart and then run dcpromo and add ad

    Author Closing Comment

    Resolved this issue myself

    Featured Post

    Do email signature updates give you a headache?

    Constantly trying to correctly format email signatures? Spending all of your time at every user’s desk to make updates? Want high-quality HTML signatures on all devices, including on mobiles and Macs? Then, let Exclaimer solve all your email signature problems today!

    Join & Write a Comment

    Disabling the Directory Sync Service Account in Office 365 will stop directory synchronization from working.
    This tutorial will walk an individual through the steps necessary to enable the VMware\Hyper-V licensed feature of Backup Exec 2012. In addition, how to add a VMware server and configure a backup job. The first step is to acquire the necessary licen…
    To efficiently enable the rotation of USB drives for backups, storage pools need to be created. This way no matter which USB drive is installed, the backups will successfully write without any administrative intervention. Multiple USB devices need t…

    754 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

    Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

    Join & Ask a Question

    Need Help in Real-Time?

    Connect with top rated Experts

    19 Experts available now in Live!

    Get 1:1 Help Now