• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 1363
  • Last Modified:

I cant add the Productivity HUb site to SharePoint 2010

help! Everytime I go to install the productivity hub in sharepoint 2010 i get this error:


PS C:\> chdir SP_productivity_hub
PS C:\SP_productivity_hub> .\install http://sp2010testenvvm
Installing Microsoft Productivity Hub to Site Collection URL: http://sp2010teste
nvvm
Adding Productivity Hub WSP to solution store

Operation completed successfully.

Deploying Productivity Hub solution

Timer job successfully created.

Executing timer jobs...

The administration service is running so all administration jobs will be run in
the timer service.

Pausing 10 seconds for job execution...
Restoring Productivity Hub site content to site collection...

The site collection could not be restored. If this problem persists, please make
 sure the content databases are available and have sufficient free space.


The site http://sp2010testenvvm could not be found in the Web application SPWebA
pplication Name=SharePoint - 80.

An error occured - terminating script.
PS C:\SP_productivity_hub>
0
dolphan757
Asked:
dolphan757
  • 19
  • 7
1 Solution
 
Justin SmithSr. System EngineerCommented:
You need to review the install script.  Does the web app sp2010testenvvm exist?  Is there a root site collection?
0
 
dolphan757Author Commented:
here is my script:

@echo off
@echo Installing Microsoft Productivity Hub to Site Collection URL: %1
set path=%path%;"%commonprogramfiles%\Microsoft Shared\web server extensions\12\BIN";

REM ====================================
REM ======= BEGIN FEATURE DEPLOY  ======
REM ====================================

@ECHO Adding Productivity Hub WSP to solution store
stsadm -o addsolution -filename "Microsoft.ProductivityHub.wsp"
@ECHO Deploying Productivity Hub solution
stsadm -o deploysolution -immediate -name "Microsoft.ProductivityHub.wsp"
@echo Executing timer jobs...
stsadm -o execadmsvcjobs
@echo Pausing 10 seconds for job execution...
@CHOICE /T 10 /C AB /D A > nul

if not errorlevel 0 goto errhnd

REM ====================================
REM ======= BEGIN SITE RESTORE    ======
REM ====================================
@echo Restoring Productivity Hub site content to site collection...
stsadm -o restore -url %1 -filename ProductivityHub.bak -overwrite

stsadm -o activatefeature -id 1118F7A8-6D41-46fE-BF22-343ABCD01729 -url %1 -force

if not errorlevel 0 goto errhnd

REM ====================================
REM ======= GRANT OWNER PERMS     ======
REM ====================================
@echo Granting current user Admin rights to the site...
stsadm.exe -o siteowner -url %1 -ownerlogin %userDOMAIN%\%UserName%

@echo Executing timer jobs...
stsadm -o execadmsvcjobs
@echo Pausing 10 seconds for job execution...
@CHOICE /T 10 /C AB /D A > nul

if not errorlevel 0 goto errhnd

@echo Install.bat script complete [you may need to perform IISReset to view all pages - please refer to the Installation Guide for more information].
@echo To finalize the configuration, be sure to execute the post-install steps as described in the Installation Guide.
goto end

:errhnd

echo An error occured - terminating script.

:end

0
 
Justin SmithSr. System EngineerCommented:
You've already created your web app, right?
0
Free Backup Tool for VMware and Hyper-V

Restore full virtual machine or individual guest files from 19 common file systems directly from the backup file. Schedule VM backups with PowerShell scripts. Set desired time, lean back and let the script to notify you via email upon completion.  

 
dolphan757Author Commented:
I have three listed web applications:

sharepoint - 80                                     port - 80
sharepoint central administartion v4     port - 9999
sp2010testenvvm                                 port- 43310
0
 
dolphan757Author Commented:
I just created the sp2010testenvvm web app, i didnt know I needed to have the web app names that. Thats the name of the VM I created.
0
 
Justin SmithSr. System EngineerCommented:
Ok, I'll just tell you this....

Whatever URL you are tying to restore to, that web app HAS to exist beforehand, or the restore will fail.  If you are trying to restore to http://sp2010testenvvm, then it must exist on port 80.  

What is the URL of the SharePoint - 80 web app above?  You can find it on the Alternate Access Mappings page in Central Admin.
0
 
dolphan757Author Commented:
when I installed the SP site it gave me that name by default to access the site from a clients web browser. Its the server name. Im looking for the alternate access mapings in central admin now.
0
 
dolphan757Author Commented:
 
   
Turn on more accessible mode
Turn off more accessible mode
Skip Ribbon Commands
Skip to main content
Site Actions This page location is: Central AdministrationSystem SettingsAlternate Access MappingsSystem Account   Central Administration  Alternate Access Mappings  I Like ItTags & Notes
 Central AdministrationApplication ManagementSystem SettingsMonitoringBackup and RestoreSecurityUpgrade and MigrationGeneral Application SettingsConfiguration Wizards
 
 
  Edit Public URLs  
 |   Add Internal URLs  
 |   Map to External Resource  
    Alternate Access Mapping Collection:   Show All
 
Internal URL Zone Public URL for Zone
http://sp2010testenvvm:9999  Default http://sp2010testenvvm:9999 
http://sp2010testenvvm  Default http://sp2010testenvvm 
http://sp2010testenvvm:20637  Intranet http://sp2010testenvvm:20637 
http://sp2010testenvvm:43310  Default http://sp2010testenvvm:43310 
 
 
0
 
dolphan757Author Commented:
it seems like the name should have not been the issue, what do you think?
0
 
dolphan757Author Commented:
although I created a new website with the full name, it mapped it to port 20637. when I issue the command for the install I use:
c:\sp_productivity_hub  .\install http://sp2010testenvvm
0
 
dolphan757Author Commented:
the url: http://sp2010testenvvm is in the default zone. should I change it to Intranet?
0
 
dolphan757Author Commented:
  Same error:



 Set-Location : Cannot find drive. A drive with the name 'U' does not exist.
At C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\CONF
IG\POWERSHELL\Registration\SharePoint.ps1:4 char:13
+ Set-location <<<<  $home
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (U:String) [Set-Location], Drive
   NotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : DriveNotFound,Microsoft.PowerShell.Commands.SetL
   ocationCommand

PS C:\WINDOWS\system32> cd..
PS C:\WINDOWS> cd..
PS C:\> chdir sp_productivity_hub
PS C:\sp_productivity_hub> .\install http://sp2010testenvvm/sites/prohub
Installing Microsoft Productivity Hub to Site Collection URL: http://sp2010teste
nvvm/sites/prohub
Adding Productivity Hub WSP to solution store

Operation completed successfully.

Deploying Productivity Hub solution

Timer job successfully created.

Executing timer jobs...

The administration service is running so all administration jobs will be run in
the timer service.

Pausing 10 seconds for job execution...
Restoring Productivity Hub site content to site collection...

The site collection could not be restored. If this problem persists, please make
 sure the content databases are available and have sufficient free space.


The site http://sp2010testenvvm/sites/prohub could not be found in the Web appli
cation SPWebApplication Name=SharePoint - 80.

An error occured - terminating script.
PS C:\sp_productivity_hub>
 
 
0
 
dolphan757Author Commented:
when i go to central administration=>system settings=>manage farm solutions=> I see microsoft.productivityhub.wsp.

0
 
dolphan757Author Commented:
how can I apply that to a site?
0
 
dolphan757Author Commented:
seems like it may be a permissions issue. The site keeps asking me to login.
0
 
Justin SmithSr. System EngineerCommented:
Just create a site at that's web app and choose the hub template
0
 
dolphan757Author Commented:
dont see the hub template listed.
0
 
Justin SmithSr. System EngineerCommented:
So, if you just create a team site on that web app, does it create?  And then can you navigate to it?
0
 
dolphan757Author Commented:
no, its just an ordinary team site.
0
 
Justin SmithSr. System EngineerCommented:
So you can create a site on that app?  And navigate to it?
0
 
dolphan757Author Commented:
yes.
0
 
dolphan757Author Commented:
its just an ordinary team site though
0
 
Justin SmithSr. System EngineerCommented:
Looks like you are now trying to restore to /sites/prohub.  Go ahead and create a site at that location and use the Blank Template.  Make whatever account you are logged into the server with, a site owner.

Now rerun the script.  I noticed that in the -o restore command, you aren't specifying an exact location for the bak file.  You may want to change that.
0
 
dolphan757Author Commented:
I ahve been working with MIcrosoft for about a week and we have still not found a solution.
0
 
dolphan757Author Commented:
It turns out it was my fault the PH was not loading correctly. I had not extracted the downloads correctly. Once I downloaded the files correctly the problem was solved. I really apreciate all of your efforts to help me ACH1LLES, you went above and beyond what I've gotten for here before. Thanks again.
0
 
dolphan757Author Commented:
The issue was on my end because I didnt have the files extracted correctly./ I awarded point based on the fact the ACH1LLES put in so much effort for helping me. He has good solutions that may be helpful to others.
0

Featured Post

[Webinar] Cloud and Mobile-First Strategy

Maybe you’ve fully adopted the cloud since the beginning. Or maybe you started with on-prem resources but are pursuing a “cloud and mobile first” strategy. Getting to that end state has its challenges. Discover how to build out a 100% cloud and mobile IT strategy in this webinar.

  • 19
  • 7
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now