We help IT Professionals succeed at work.

Outlook emails display as Read iin inbox

685 Views
Last Modified: 2012-05-11
Have an exchange 2003 as part of sbs 2003, Outlook Client is 2007, Blackberry Professional 4.1

Have around 10 users on the BES, only 1 is having the following issue.

Emails that arrive in the Outlook inbox are marked as Read, even if he hasn't read them on his blackberry or from within outlook.  The email's are still marked as Unread on his blackberry if he hasn't viewed them on the blackberry,  but the same email's that haven't been read yet and are showing as unread on the blackberry are still showing as read in the outlook inbox.

Thanks

Comment
Watch Question

Kruno DžoićSystem Engineer

Commented:
What you have to do is to configure your e-mail via your device...
Go to Setup icon, E-mail Settings. Put your blackberry Username and Password. (The one you usually use to access your provider blackberry page)
Click on "Add My Existing Email Account". Put your email address and password. Choose "I will provide the settings ...". Now this is the tricky part: Choose "Outlook(R) Web Access". Put your exchange domain with "/exchange" or your Real IP with "/exchange". Then put your username... In the Mailbox name field put also your username.

copy paste from http://forums.crackberry.com/f61/all-emails-outlook-marked-read-5209/index2.html

IT Consultant
Commented:
Unlock this solution and get a sample of our free trial.
(No credit card required)
UNLOCK SOLUTION
Top Expert 2011

Commented:
Check this setting in Outlook as it is a plausible cause for this.

From the Inbox view, go to View > Arrange By > Automatic Formatting.

For the Unread messages option (that should be checked) make sure the Font is set to have a Bold property.
Top Expert 2011

Commented:
You can easily perform a test as well to drag-and-move one of the Inbox items into a subfolder in Outlook to see if the bold appears in another folder. If so, then you know you need to apply the setting mentioned above.

Author

Commented:
The end user decided to input the pop3 email settings to add his email account again.  This was the problem because the account was already setup using the BES enterprise activation.  After removal of the pop3 account everything went back to normal.
Unlock the solution to this question.
Thanks for using Experts Exchange.

Please provide your email to receive a sample view!

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.