?
Solved

Calendar Sync issue after Blackberry Enterprise Server upgrade

Posted on 2011-05-10
14
Medium Priority
?
451 Views
Last Modified: 2012-05-11
Hi,

I recently upgraded to 4.1 SP4, everything works fine but 1 user is having issues is syncing his calendar entries, when he adds a new entry is in blackberry it does not appear in outlook and when he deletes an email from outlook, it does not get deleted from his blackberry.

Can someone please let me know how to resolve this issue, i have check the CDO.dll and now both files have the same version number in Exchange and BES, i have given full control to the Besadmin user on the exchange server but this has not resolved the issue.

Thanks.
0
Comment
Question by:abdullahjamali
  • 8
  • 6
14 Comments
 
LVL 14

Expert Comment

by:Mike Sullivan
ID: 35727701
If everyone except this user is having a problem, it could be a couple of issues.

First, make sure that the user is inheriting permissions in Active Directory and that the inheritance isn't broken further up the chain.

Second, make sure the user isn't a member of one of the 'restricted' accounts, ie. Domain/Enterprise/Schema Admins.

Third, check that 'Wireless Reconciliation' is enabled. Go into the Calendar on the BB, click the BB menu key and choose Options. Select the 'Desktop' calendar and ensure 'Wireless Synchronisation' is ticked.

If all of this checks out, get the BlackBerry back in, wipe it, delete the user from the BES and remove BlackBerry information from the mailbox when prompted, then set up the user from scratch and see if the problem persists.
0
 

Author Comment

by:abdullahjamali
ID: 35727712
Mike, only 1 user is having this issue, all the other users are fine and everything is working for all the other users.
0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Mike Sullivan
ID: 35727714
Sorry, meant to say 'If everyone except this user IS FINE' rather than having a problem. :-)
0
Industry Leaders: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 

Author Comment

by:abdullahjamali
ID: 35754567
Mike,

now all the users are having the same issue, anything added in Blackberry is not coming in outlook, i have cehcked everything and seems fine.

CDo.dll is same as exchange server, pelase help.
0
 

Author Comment

by:abdullahjamali
ID: 35754602
I can see the following warning in the application logs

(abdullah.jamali@bournefinancial.com) synchronise fail() failed: err_fail, tag=2111179
0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Mike Sullivan
ID: 35754633
Try removing a user from the BES and removing their BlackBerry info from their mailbox (when prompted). Add them again, activate them and test again. It is probably corrupt BB info in their mailbox now.
0
 

Author Comment

by:abdullahjamali
ID: 35754639
It is happeing with all the users.
0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Mike Sullivan
ID: 35754787
I know. You may need to do this with all users. Test with one first though.
0
 

Author Comment

by:abdullahjamali
ID: 35754837
I also found that Mapi32.dll in blackberry has a different version number when compared to the exchange server. CDO.dll is the same on both servers, do i have to make Mapi32.dll same as well?

If yes, then how can I do it?
0
 

Author Comment

by:abdullahjamali
ID: 35754904
Deleted and re-activiated 1 users, but the problem is still there
0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Mike Sullivan
ID: 35754989
Which verion of Exchange are you using please?
0
 

Author Comment

by:abdullahjamali
ID: 35755104
Exchange 2003
0
 

Author Comment

by:abdullahjamali
ID: 35755224
I have noticed after the installation of SP4, on the BES all the services are logging in as administrator, where as we have an acount besadmin that was accoutn for all the blackberry services aprt from attachment, mobile data, tomcat and instant mesasging connector.

Can this effect and should i change the services to logon as the besadmin account?
0
 
LVL 14

Accepted Solution

by:
Mike Sullivan earned 1000 total points
ID: 35763737
Hi,

This means that you've run the upgrade logged in as Administrator rather than besadmin. Good security practice should dictate the use of the service account. Use the services.msc snap-in to change the account to the beadmin account and update the security credentials accordingly.

Back to your original query, make sure that the version of mapi32.dll in the system32 folder on the BES server is the same or newer than the version on the Exchange server. You can copy it from the Exchange server if required. It doesn't need to be registered.
0

Featured Post

Free Tool: Site Down Detector

Helpful to verify reports of your own downtime, or to double check a downed website you are trying to access.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

When a user’s mailbox is first created and his Blackberry account enabled how do we provision the device and what happens in the background? Stage 1 – Activation The user of the BlackBerry device types the email address and activation password i…
Last night I received a weird phone call, from a number I didn’t recognized.  I answered it and no one responded back so I hung up.   Didn’t look at my phone until my husband said “Your phone is doing something weird”.   I had what I’ll consider the…
Integration Management Part 2
Look below the covers at a subform control , and the form that is inside it. Explore properties and see how easy it is to aggregate, get statistics, and synchronize results for your data. A Microsoft Access subform is used to show relevant calcul…
Suggested Courses
Course of the Month13 days, 18 hours left to enroll

807 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question