Vmware esx 4.1 Dell 1855 Chasis Fiberchannel connection between DS400

Hello
- Dell 1855 Chasis 10 Blades
- Mcdata 4314 4 Port inline san switch
- IBM DS400 Storage - Dual Controller


- IBM DS400 raid5 structured , discovered and added WWN of DELL Servers , when i do scan at vmware  / storage adapter /  found 4 paths

but all of them DEAD ,

double checked all physical connections . all interfaces up ,

where am i doing wrong ?
NethouseBIMAsked:
Who is Participating?
 
Danny McDanielClinical Systems AnalystCommented:
have you created any volumes on the DS400?  Make sure that any LUN's you present are under 2TB in size (1999.5GB will usually work)

Log into the McData and set up soft zoning between the hosts and SAN

Post screenshots if you get stuck or it's not clear what to do
0
 
NethouseBIMAuthor Commented:
0
 
Danny McDanielClinical Systems AnalystCommented:
looks more like a qlogic firmware...  either way, do you see the column for Active Zones?  that shouldn't be empty if you have actually set up zones.  soft zoning still requires that you associate target(s) and host(s).

Here's a snippet of one of our zones: zoning
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

 
NethouseBIMAuthor Commented:
I checked at bios of Qlogic , it was disabled. . but after enable still same...

here is the screenshot

ps. mine firmware is 1.42 , but 1.52 available... ill try to update now
0
 
NethouseBIMAuthor Commented:
when i try to update qlogic card at windows 2003 its not detecting card.  but at windows 2003 detects card and i can see harddisks at disk management of windows.

any advice ?
0
 
RDSGICommented:
I'm having a similiar problem with an IBM x355 running VMware 4.1 esxi trying to connect an IBM DS400 I have an IBM 2109-F16 switch and the esx sees the WWN of the DS400 but the path appears as dead mpath.txt
0
 
NethouseBIMAuthor Commented:
yes still having same problem...
0
 
NethouseBIMAuthor Commented:
I've requested that this question be closed as follows:

Accepted answer: 0 points for NethouseBIM's comment #a35735728

for the following reason:

its hardware problem
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.