We help IT Professionals succeed at work.
Get Started

After enabling HYPER-V role / Processor Execute Disable BIT server HANG during booting...

1,169 Views
Last Modified: 2012-06-27
hi,

i have installed windows 2008r2 english (german regional settings) on IBM x-series 3650 server.
after this i have enabled the hyper-v role.
the server restarts without any problems...

then i tried to install a VM, but then i saw that i have forgotton to enable the PROCESSOR EXECUTE BIT to ENABLE

so i shutdown the server; changed the BIOS settings to PROCESSOR EXECUTE BIT to ENABLE
restart the server: --> the server is booting, after some secconds i see only a black screen and the server is HANGING...

if i change back the BIOS settings to: PROCECSSOR EXECUTE BIT to DISABLED
then the server starts fine... but i can't start a VM as i get the info: "...hyper-v service is not running..."

i also tried to install w2k8r2 SP1

so what can i do ???

thanks!

Comment
Watch Question
Commented:
This problem has been solved!
Unlock 2 Answers and 4 Comments.
See Answers
Why Experts Exchange?

Experts Exchange always has the answer, or at the least points me in the correct direction! It is like having another employee that is extremely experienced.

Jim Murphy
Programmer at Smart IT Solutions

When asked, what has been your best career decision?

Deciding to stick with EE.

Mohamed Asif
Technical Department Head

Being involved with EE helped me to grow personally and professionally.

Carl Webster
CTP, Sr Infrastructure Consultant
Ask ANY Question

Connect with Certified Experts to gain insight and support on specific technology challenges including:

  • Troubleshooting
  • Research
  • Professional Opinions
Did You Know?

We've partnered with two important charities to provide clean water and computer science education to those who need it most. READ MORE