SCCM Prerequisite Check errors on BITS and WebDAV

JCHoefer
JCHoefer used Ask the Experts™
on
I've done a lot of searching for an answer, but no luck with a solution.

I have a Server 2008 R2 installation I'm trying to install SCCM 2007 on.  Running the prerequisite check, I get warnings for Schema extensions and WSUS SDK.  But I also get errors for the following:
BITS installed
BITS enabled
WebDAV installed (management point)
WebDAV enabled (management point)

I thought it was OK to use the SCCM server as a management point as well, but when I got the errors, I tried setting up an XP box to handle that....which didn't work either.

So, on the 2008 R2 box I have the IIS role setup, along with BITS IIS Extension (and the Compact Server).  BITS Server Extension Tools are also set up under Remote Server Admin Tools.

I'm not seeing any unusual errors in the event viewer either.

Can anybody guide me in the right direction?
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®

Author

Commented:
Did the walkthrough.  Originally I did at it says and omitted the Management Point address.  This got me beyond the Prerequisite check and through the steps just up to the Settings Summary screen.  Clicking next re-runs the Prerequisite Check and it fails again with BITS and WebDAV.

Can't proceed past this since they are errors and not warnings.

I'm going to proceed without installing a Management Point, but I'd still like to hear potential solutions since I'll probably run into the same issue later.
Any resolution?
Oh, I found my answer!

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc431377.aspx

http://www.maijen.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=70:sccm-2007-r2-installation-in-windows-server-2008-sccm-installation&catid=31:microsoft-sccm&Itemid=64

I have Windows Server 2008 R2 so, the WebDAV extension, I did not have to download.  So, Bits and WebDAV will continue to show as not installed/available until you go into IIS7.0 to the website and open WebDAV and click enable this feature.

Then re-run the pre-requisite checker and it was all green for me.

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial