Avatar of QPR
QPR
Flag for New Zealand asked on

problem with picture library

I had to move a picture library from SP 2007 to 2010 the other day.
This (I thought) was very simple, I put the old and new sites into explorer view and simply copy and pasted the folders from A to B
The library owner now tells me that certain column info 9metadata) did not make it over to the new library.
When I look at the original library I see that the default view did not include these missing 2 columns.
I am *guessing* that this is the reason they weren't copied over from explorer view.

So I planned to change the default view to include the 2 columns and repeat the copy and paste between the 2 libraries.
The problem is that I can't seem to find "explorer view" on the SP 2010 version of the picture library. I don't see it under create a view nor is it listed anywhere under the "out of the box views"

Any idea why and what I can do to create an explorer view for this new library?
Microsoft SharePoint

Avatar of undefined
Last Comment
QPR

8/22/2022 - Mon
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Justin Smith

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
Justin Smith

Requires the webclient service to be running on the client, by the way.
QPR

ASKER
Good Q, I must have gone via actions rather than views as your screenshot shows.
Problem is, when I now try to go back to that "action" I get this error - see image
Client is the same (my workstation) for both servers/versions Error
Justin Smith

All of life is about relationships, and EE has made a viirtual community a real community. It lifts everyone's boat
William Peck
QPR

ASKER
When I look at explorer view on the old server the url is...
oldserver/piclibrary/forms/webfldr.aspx
When I try to do the same on the new server the url is
newserver/piclibrary
Is this a clue?
Justin Smith

The newserver/piclibarry is what it should be.

Do you have a firewall on the server?  DId you look through the thread I posted?
QPR

ASKER
skimmed the thread and will revisit but this is our main SP instanse and I have been viewing things in explorer view in other sub sites and collections.
I must have been able to view this library in explorer view at some stage to be able to paste the folders into it.

As an aside, is the paste into explorer view a suitable way to populate a library? This wouldn't have broken it in any way would it?
Get an unlimited membership to EE for less than $4 a week.
Unlimited question asking, solutions, articles and more.
Justin Smith

When both versions are 2010, if the metadata is the same on both libraries, it's a valid way to move files and keep the metadata.

However, I don't know if this is supported when going from 2007 to 2010.  I would guess it's not.
Justin Smith

But, yes, Explorer View is a popular way to upload files.
QPR

ASKER
Do you think that the reason that column info (meta data) was missing because it was not shown on the default view when I copied over?
Experts Exchange has (a) saved my job multiple times, (b) saved me hours, days, and even weeks of work, and often (c) makes me look like a superhero! This place is MAGIC!
Walt Forbes
Justin Smith

DId the columns exist on the list, but not the view?
QPR

ASKER
I just tacked on forms/webfldr.aspx onto the end of the url out of curiousity and get a page... albeit an empty page with a javascript error:

Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; chromeframe/11.0.696.57; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; MS-RTC LM 8; OfficeLiveConnector.1.4; OfficeLivePatch.1.3; .NET4.0C; .NET4.0E; MS-RTC EA 2; InfoPath.3)
Timestamp: Tue, 9 Aug 2011 23:58:44 UTC


Message: Object expected
Line: 30
Char: 4
Code: 0
URI: http://xxx/Graphics%20Library/forms/webfldr.aspx

QPR

ASKER
yes on the list but not on the default view.

line 30 in the error refers to the call to navtoframe() in this code

<script language="Javascript">
            function _spBodyOnLoad()
            {
                  navtoframe();
            }
      </script>
Get an unlimited membership to EE for less than $4 a week.
Unlimited question asking, solutions, articles and more.
Justin Smith

I honestly dont think the view matters.  I think your problem is going across versions.  Try the same thing but in the same version.
QPR

ASKER
Which puts me back at square 1.
How to transfer a picture library including all folders and columns (columns are the usual single line of text etc)
From a site of 2007 into a site on 2010?
Justin Smith

Without using a third party tool, Windows Explorer is how you do it.  However, there isn't documentation from Microsoft saying that all metadata will remain in tact.
I started with Experts Exchange in 2004 and it's been a mainstay of my professional computing life since. It helped me launch a career as a programmer / Oracle data analyst
William Peck
Justin Smith

Justin Smith

An extreme way, depending on your situation, would be to upgrade the content database that holds the library to 2010, then export/import the list to your site.
QPR

ASKER
Thanks (gulp) I might dig around some more and see if I can get to the bottom of explorer view suddenly not working as the users are going to require it long term
Get an unlimited membership to EE for less than $4 a week.
Unlimited question asking, solutions, articles and more.
QPR

ASKER
and now i try again for the hell of it and it's BACK!!
Whatever it was it must have been temp... but who knows what?
Actually I nipped out for coffee and when I returned I saw a message (my client) from windows explorer saying that data execution prevention something(?) had stopped something from running. I dismissed it. Wonder if it's connected </guess>
QPR

ASKER
Not quite solved but learnt a few bits along the way as I usually do when youre on the case :)