Bufalo TeraStation is not booting up

My Buffalo TeraStation is no longer booting up. It froze and when i restarted it manually it loaded the RAM fine, and got to a point were it says Starting up, but never passed that point, instead it beeps and goes back to the begining. After a third attempt to boot it up, it errored with a error code displayed, saying Post err:02FE  and the display turning red.
How can I resolve this issue. Its got very important data thats need first thing on Monday. It runs windows server 2003.
robertmashaviraAsked:
Who is Participating?
 
Davis McCarnConnect With a Mentor OwnerCommented:
Wow!  The only hits I got on Google were for the Japanese site and I hope the link to the translation works: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&prev=/search%3Fq%3Dterastation%2BPost%2Berror:02FE%26hl%3Den%26safe%3Doff%26sa%3DX%26nfpr%3D1%26biw%3D1351%26bih%3D769%26prmd%3Divns&rurl=translate.google.com&sl=ja&u=http://buffalo.jp/php/lqa.php%3Fid%3DBUF10674&usg=ALkJrhj7gu-tXXyxvGByPi6_I_08sX9PMw

But; according to that page there is no 02FE error.  What is the exact model of the Terastation?
0
 
robertmashaviraAuthor Commented:
This is how it looks like plus the spec. http://www.buffalo-technology.com/products/network-storage/terastation-wss/ws-ql-terastation-windows-storage-server/

The model is 2.0TB WS-Q2.0TL.R5-EU
0
 
Davis McCarnOwnerCommented:
And the exact message on the lcd?
0
Free Tool: IP Lookup

Get more info about an IP address or domain name, such as organization, abuse contacts and geolocation.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

 
robertmashaviraAuthor Commented:
I have just found out that its under warranty and the maufacturer is going to replace it.
0
 
robertmashaviraAuthor Commented:
Thanks, the NAS has been exchanged for a new one.
0
 
IFIXPCS4UCommented:
Did they say exactly what was the cause? I have the same issue, right down to the error code "POST ERR:02FE". I will have to call in and see if I can get this fixed.

Funny, all we did was shut it down for a power outage in the building and when I put it back on line the next day, this is the result. It did finally boot once, but pinging resulted in 2-3 replies ot of a 100+ pings. Oh well!

If I find out what the cause is exactly, i will post it here for future reference.

Best to all...

Tom
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.