Solved

Joomla 1.7 upgrade - archives not opening

Posted on 2011-09-03
16
225 Views
Last Modified: 2012-07-22
0
Comment
Question by:angelic_webmaster
  • 9
  • 7
16 Comments
 
LVL 13

Assisted Solution

by:joomla_php
joomla_php earned 500 total points
ID: 36477825
Hard to say but here are two observations.

A regular article url is:
http://www.society805.com/jupgrade/index.php/mind-body-spirit-sept

An archive url is:
http://www.society805.com/jupgrade/index.php/archive?id=649:note-from-the-editor-august

So you'd think this would work and it doesn't:
http://www.society805.com/jupgrade/index.php/note-from-the-editor-august

So I'm wondering if there's anything wrong with
- the archive menu setup
- the archive search engine friendly url setup
- the archive articles publishing date or status setup
0
 

Author Comment

by:angelic_webmaster
ID: 36480840
I thought it was working but once I made it live it is not working....maybe I will check the settings.
0
 

Author Comment

by:angelic_webmaster
ID: 36490472
You know I even went in and checked the Menu type and it says Articles Archive.. why is it not working?
0
Free Tool: Site Down Detector

Helpful to verify reports of your own downtime, or to double check a downed website you are trying to access.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

 
LVL 13

Expert Comment

by:joomla_php
ID: 36491524
Try turning off search engine friendly links, clear cache and see what happens.
0
 

Author Comment

by:angelic_webmaster
ID: 36501937
ok I will try it
0
 

Author Comment

by:angelic_webmaster
ID: 36501944
Ok, I did that now I can open items but it does not show any of the stories> Is there a way to move the archives over to K2? And then set up an Archived K2 section.

I am using Joomla 1.7 and K2 version v2.5
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:joomla_php
ID: 36502917
It doesn't show the stories?
Sure if you move the articles and don't depend on the archiving feature then it's a simple fix to just do that work.
0
 

Author Comment

by:angelic_webmaster
ID: 36504428
Is there an Archiving feature for K2? Maybe that would fix the issue.. Otherwise how can I get the stories showing?
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:joomla_php
ID: 36506256
sorry I thought you meant publishing each story and creating a pseudo archive. I don't much about k2.
0
 

Author Comment

by:angelic_webmaster
ID: 36507893
Ok, well now I had to turn on the keep Search Engine Friendly URLs, because I turned them off to make the archives worked which only allowed me to open the stories with no stories there, and then the rest of the site did not work, none of my plugins - it started going haywire. So.. now my archives say under maintenance.. What do I do?
0
 
LVL 13

Assisted Solution

by:joomla_php
joomla_php earned 500 total points
ID: 36508043
There are so many reasons the archives might be broken - plugins, mis configuration, bad database. You could hire someone to debug it. But I like the idea I thought you had before - manually copy the stories to a specific category you name "archives" and display that.
0
 

Author Comment

by:angelic_webmaster
ID: 36523965
Ok, I think I can do that.. I just hope there may be another fix - is there any plugin that could solve this problem?
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:joomla_php
ID: 36527117
No, I mean there's a bug in the system that requires attention.
0
 

Author Comment

by:angelic_webmaster
ID: 36585136
How do I diagnose this? What I did is I still have the old site - but I changed all the menu items to the new site and am using old archives currently. But this is a temporary fix. Let me know how to fix the issue.
0
 
LVL 13

Accepted Solution

by:
joomla_php earned 500 total points
ID: 36585150
are you saying the archives are from the old site's database?
when yo say you changed all the menu items, what does that mean?
0
 

Author Comment

by:angelic_webmaster
ID: 36596924
Ok, The old site is technically active at this point in time, but I have the domain name pointing to the new website. The old site I went in and changed all of the links so if they click on archives it is still bringing up the new site, otherwise it would direct them to the old site and the navigation would be the old site. I pretty much put a bandaid on the current problem. I want to actually fix it.
0

Featured Post

Networking for the Cloud Era

Join Microsoft and Riverbed for a discussion and demonstration of enhancements to SteelConnect:
-One-click orchestration and cloud connectivity in Azure environments
-Tight integration of SD-WAN and WAN optimization capabilities
-Scalability and resiliency equal to a data center

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

What you will need: Any version of Photoshop or similar product (examples in Photoshop) Internet Access FTP Access to your joomla install or ability to upload images within joomla administrator backend Create Image: Lets start off with cre…
First of all, we will need Jumi component or Sourcerer plugin for this to work. We need either of these because the main focus here is custom development outside of the standard modules or articles within Joomla. You can find Jumi here...it's my …
In a recent question (https://www.experts-exchange.com/questions/29004105/Run-AutoHotkey-script-directly-from-Notepad.html) here at Experts Exchange, a member asked how to run an AutoHotkey script (.AHK) directly from Notepad++ (aka NPP). This video…

809 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question