Reading session content issue

htabbach
htabbach used Ask the Experts™
on
I have a strange issue here. I have a web application where people login and I store their user id in the session. There is a third part application that starts a page on the web application every time the agent gets a phone call. In most cases, the page started from the third party app can read the session and extracts the user id. I have three computers where that does not happen, when I try to read it I get null.

Any ideas why this works on most computers and not on these three?

Thanks
Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
Carlos VillegasFull Stack .NET Developer

Commented:
Hello, well, I dont have very clear how works your application, but may be the problem is related to cookies (if a browser is involved), you must be aware that session in asp, aspnet by default it requires a browser that has cookies enabled, otherwise it can't keep the track of the user session on the web server.

Author

Commented:
Thanks for the response, the cookies are enabled because the session cookie is created, I know that for a fact. The issue is a page launched from a third party cannot access the cookie on these three machines. It works on all other machines.

Author

Commented:
One thing I found out is the issue is specific to the windows profile, if I login under my account on one of these machines it works fine. If the user logs in, it does not work.
Exploring SQL Server 2016: Fundamentals

Learn the fundamentals of Microsoft SQL Server, a relational database management system that stores and retrieves data when requested by other software applications.

Carlos VillegasFull Stack .NET Developer

Commented:
mmm, ok, provide me some information:
- Windows version
- Internet Explorer version
- The users are in the Administrators group?
- The default browser is Internet Explorer? or you have another installed?

Author

Commented:
windows XP Pro
IE8
No but it did not matter when I added them to the Administrators group
The default is IE, they had Chrome on and I removed it thinking it may be the problem
Full Stack .NET Developer
Commented:
Please check your Internet Options:
 Internet Options
These are the default settings, are the same in the 3 PCs?

Do more with

Expert Office
Submit tech questions to Ask the Experts™ at any time to receive solutions, advice, and new ideas from leading industry professionals.

Start 7-Day Free Trial